Nejste přihlášen/a.
Píšete, že jste zrušil pojistku. Spočítal jste si, kolik jste za ty rok do pojišťovny zaplatil? A kolik máte teď, na konci. Vydělal jste na tom něco? Kolik? Kdybyste šetřil na procenta v bance, nebyl byste na tom lépe? Neprudím, jen se ptám. Já si totiž myslím, že pojistka je služba, která se jmenuje "Kdyby se něco stalo".
Poradca = smejd, ktory si nevie najst normalnu pracu a predava ludom produkty, na ktorych ma najvacsiu proviziu.
Chápu dobře, co se stalo. Mě jen zajímá, kolik jste do té pojišťovny nasypal a kolik teď máte na účtu. A pak ještě, kolik si můžete vybrat, převzít, převést nebo jak se tomu vlastně říká. Za ty roky vkladů, kolik máte? Co jste "našetřil" a ke kolika penězům se dostanete? Já mám přdstavu, že si vezmete měsíc po měsíci a pak rok po roce a zjistíte, kolik jste fakticky pojišťovně dal. Myslím, že trocha času na takovou inventuru se oplatí.
Ptám se proto, protože moje mladá byla dost ve ztrátě. Dostala méně, než tam nasyala i přesto, že nečerpala vůbec nic. . Marné bylo mé varování!
Chápu to dobře tak, že pokud si platím životko bez investice, tak všechny peníze z pravidelného placení pojistky jdou na ty rizika a při ukončení smlouvy už nemám na nic nárok?
Ta smlouva kterou, jsem chtěl zrušit byla na dobu určitou 10let a s investicí (což jse přiznám jsem ani nevěděl) a pokud bych dosáhl konce, tak dostanu vyplaceno odkupné 34200kč plus věrnostní bonus 12900kč. Pokud bych ji ukončil teď o rok dříve, tak bych dostal asi 29000kč, ale o věrnostní bonus bych přišel, jestli to chápu dobře. Pojistné zde mám něco kolem 1349/měsíc. Ale zase když to tak odhadem počítám, tak při doběhnutí smlouvy do konce a placení měsíčního pojistného budu i s věrnostním bonusem jen o cca 2000kč navíc, než kdybych ji zrušil teď, což není zas tolik. A přitom ta paní mi to do telefonu tak krásně řekla, že jsem měl v ten moment dojem, že bych přišel při zrušení nejen o bonus ale i o to odkupné, takže jsem to zrušení zase zrušil. Nyní mám tedy dvě pojistky a řeším co dál..
Jinak vůbec neprudíte, já jsem rád za každý názor ať už se mi líbí nebo ne, proto jsem sem s tím taky přišel, doteď jsem akorát tak věděl, že nějaké pojištění mám. A těch informací a nových pojmů co mne to donutilo se naučit..
Nerozumíme si. Vy stále píšete, kolik dostanete. Ale nikde není zmínka, kolik jste do pojišťovny dal. Tohle by mě zajímalo ze všeho nejvíce.
Babkazov, zdá se, že nechápete, že životní pojištění má 2 složky. Riziko, tedy to, co se nespoří a jde na opravdové pojištění, a tedy zůstane v případě bezeškodního průběhu pojištění pojišťovně. Teprve druhá část je spoření, a to spoření se jedině zhodnocuje a z jeho výnosu je ten zisk. Pokud chcete být objektivní, musíte počítat, kolik si SPOŘIL, ne, kolik dal celkem.
Příklad. Pojištění 1000, spoření 1000, celkem měsíčně 2000. Na začátku se navíc platí ještě poplatek za uzavření, neboli provize. Po dvou letech chci vybrat, kolik mi dají? Je to částka, která vznikla částkou ke spoření 1000x24 měsíců a z toho ještě odečtou třeba půlku jako poplatek. Po řekněme 10 letech by to pak bylo i se zhodnocením a možná po 20 až 30 letech se to opticky bude tvářit, že jste dostala víc, než jste tam dala. Proto při zrušení hned ze začátku dostanete vždy méně.
Gismo a vili, stále opakuji, že vím, o čem je řeč. Nebylo by jednodušší věnovat trochu času a odpovědět mi na jdnoduchou otázku: KOLIK JSTE DO POJIŠŤOVNY VLOŽIL? Stále njaké blabla vysvětlování, ale na jednoduchou otázku nikdo odpovědět neumí. Nebo nechce? Stačí jen vytáhnout výpisy a sečíst vklady. Na nic jiného se neptám.
Vzdávám se. Už nechci vědět kolik tazatel na svůj účet dal. Zajímalo mě pouze toto, ale v podstatě je mi to fuk a šumák navíc. Je to jeho věc, kolik do pojišťovny nasázel a je věcí pojišťovny, jak ty peníze přerozdělila, na co a k čemu je použila. Nezajímá mě vůbec nic, jen konečná faktická částka, bez odhadů . Jen fakt. Končím s touhle diskuzí a přeji z Ostravy krásný víkend.
Z kazdej uzatvorenej zmluvy ma pracovnik na prepazke proviziu a ked ma malo zmluv, nema premie a pripadne ho aj vyhodia. To je presne dovod, preco vam "vysvetlia", ako je stara poistka nevyhodna, mate ju zrusit a uzatvorit novu.
Ziadna poistovna vam neda dobru sadzbu, ked vie vopred o nejakych vasich zdravotnych problemoch. Kombinacia s nejakym "sporenim" je uz potom maximalne nevyhodna pre vas.
Ak uz chcete nejaku poistku, tak urcite bez sporiacej zlozky a presne sa zamysliet, ake rizika chcete pokryt.
NN? Hmmmm... Nechte si to posoudit nezávislám pojišťovákem. Na 95% vám řekne že ta NN pojistka je nevýhodná a nabídne jinou, levnější a s lepším krytím. V naší firmě za poslední kvartál nemáme ani jednu NN, i když ji v portfoliu máme. Vypovědět můžete nejlépe do dvou měsíců po sjednání.
A nejsou jen dvě pojišťovny, hodně životek je například u Metlife. Ale jak píšu - nechte si to posoudit a řádně vysvětlit.
ČPP nebývá špatné, také unich mám pojištění. Ale nechci říkat že je vhodná pro kohokoliv, to musí posoudit nejlépe odborník který má přehled o všech možnostech. V případě zájmu mohu doporučit - Jižní Morava, Zlínsko. Já osobně sice na to zkoušky a oprávnění mám, ale věnuji se pouze majetkovému pojištění takže nemám ten přehled produktů.
Každé pojištění se vyplatí v případě řádného pojistného plnění... Životní pojištění se vyplatí u manželů, kteří si koupili dům na hypotéku. Případně u rodičů, kteří myslí na své děti a chtějí jim usnadnit první roky života v případě náhlé události.
Svobodný bezdětný, který v případě úmrtí zanechá jen dluhy - takový člověk se pojišťovat nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.