Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup pracovního oblečení - proplacení zaměstnavatelem

Od: reno odpovědí: 8 změna:

Zdravím jsem zaměstnanec a koupil jsem si přes e shop pracovní oblečení které jsem zaplatil přes účet a objednal na svoje jméno .

Zaměstnavatel mě oznámil že nemůže proplatit pracovní oblečení pokud je to placeno přes účet a je tam moje jméno že to mělo být třeba na dobírku a na firmu.

Udělal jsem kopanec *zed* a chtěl bych se zeptat jestli se to dá nějak vyřešit

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď vrátit v zákonné lhůtě, nebo napsat mejl do obchodu a zkusit se domluvit na změně.

mnd®
hodnocení

2x

Tohle bylo už i před více jak deseti lety - pracovní oblečení a obuv jsem si koupil sám a dal jsem zaměstnavateli složenky bez jména a dostal proplaceno hotově mimo výplatní pásku.Dvoje boty,kalhoty,bundu,tryčka.Jasně-trencle,ponožky a kondomy se do toho nepočítali.

Dá se to vyřešit - kup si to ještě jednou všechno na dobírku a na firmu.Nebo ať ti dá firma poukázku na cca.10 000,-Kč( nepíšeš jaké pracovní oblečení potřebuješ) a za tu to nakup.Jasný že montérky k lopatě a smoking bude rozdíl v ceně.

id
hodnocení

2x
Asi bych požádala prodejce o výměnu dokladu. Asi to neudělá, ale proč to nezkusit.

hodnocení

1x

Požádat proderjce o výměnu platebního dokladu. Většina firem to zvládne.

Já jsem sdělil zaměstnancům, dojdete do toho obchodu, tam si nakoupíte boty a montérky podle své velikosti. Předtím jsem mu to tam vyjednal, kvůli ceně.

hodnocení

0x
Tak samozřejmě muže, ale musí chtít. Stačí vytáhnout peněženku, vyjmout potřebné množství peněz a vložit ti je do ruky. Vyřízeno.

Možná tak u nějakého soukromníka, který by to dal ze svého. Fakt bych chtěl vidět nějakého nadřízeného, zaměstnance, jak to zacáluje ze svého. Byl by blázen.

hodnocení

0x

Tohle se už dneska nedělá. Zaměstnavatel vás pověřil, abyste si sehnali pracovní oblečení každý sám?

Dělá se to tak, že zaměstnavatel /vedoucí/ obejde zaměstnance, ti nahlásí své požadavky /velikosti/ a zaměstnavatel objedná pro všechny své pracovníky naráz. A stejné. Je to to nejrozumnější a najednou. Mají všichni to stejné oblečení, zaměstnavatel má jistě množstevní slevu. Nechápu, proč by si každý zaměstnanec objednával sám a platil pracovní oblečení přes svůj účet.

Asi jste to špatně pochopil. To opravdu nejde. Nebo měl zaměstnavatel pro některé pracovníky školení pro jistotu zopakovat. Jaga.

Využijte svého prac. oblečení třeba doma na zahrádku a zařiďte si od firmy to stejné, co mají ostatní. Jaga.

id
Asi žiju v jiném roce a na jiné planetě. Není vyjímkou, že zaměstnavatel určí limit za který si každá profese zakoupí pracovní oděv. Je bez práce a má to výhodu, že zaměstnanec nemá boty o 2 čísla větší, protože na skladě menší velikost není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]