Nejste přihlášen/a.
Ahoj, má někdo zkušenost s vyplňováním formuláře W-8BEN jakožto tvůrce na Patreonu? Mám tam drobný příjem pouze pár dolarů měsíčně, který nepřesahuje ani 5000kč ročně. Bez vyplnění toho formuláře údajně nedostanu vůbec nic, jenže se trochu bojím že bych se tím přihlásil k placení a speciálně tak musel podávat daňové přiznání. Pořád studuju, takže jsem to nikdy nedělal a přirozeně z toho mám trochu strach. Děkuji za rady
Patreon do toho nemá co kecat. W8-BEN souvisí jen s výší daně. Musí jim stačit jakékoliv prohlášení o tom že jste daňový rezident v ČR a odvádíte daň zde. Je však otázkou zda k tomu mají veškeré podklady (ofocený OP, kontaktní telefon atp.). Pokud ne, je možné že to řeší rovnou tímhle. Podat daňové přiznání musíte tak jako tak. Formulář se řeší hlavně v souvislosti s obchodováním na burze. Zde nějaké info: finex.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.