Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s penězi, o které se nikdo nepr ihlasi?

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:
Vrátila jsem větší částku nalezenou v obchodě. Co s nimi, pokud se nikdo nepřihlásí a jak dlouho čekat, v tom případě bych chtěla, aby přišly na nějakou charitu, nerada bych, aby si je nechaly prodavačky, dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už jste je na charitu dala :)

hodnocení

Ne, odevzdala jsem je na Policii a asi prý stejně propadnou za půl roku obecnímu úřadu.

Tak odevzdala jste je na policii, nebo prodavačce?

hodnocení

Původně pokladní a druhý den se mi to rozleželo v hlavě že na to nemám potvrzení, tak jsem se tam pro něj vrátila a chtěla ho, strašně se divila jak to má udělat, já že chci nějaký zápis nebo aspoň papír, že jsem jí to dala. Vypadala naštvaně a peníze mi vrátila, ať si s nima dělám co chci. Volala jsem ona obecní úřad a tam mi řekli, že když nebyly v peněžence, že je nechtějí. Tak jsem je odnesla na policii, udělali se mnou zápis a řekli, že to stejně musí postoupit OÚ a pokud se nikdo nepřihlási, propadne to úřadu. A tuto informaci jsem současné předala správě OC, kdyby je někdo hledal,

Tak to je dobře Aja, že jste to napravila. Pro příště budete vědět. Prodavačka byla naštvaná, protože s nima měla jiný záměr. Divím se, že vám je dala.

hodnocení

A ještě dodám něco zajímavého. Vrátila mi to totiž v nižších bankovkach. Docela by mě zajímalo, co by s nimi stalo v obchodě. Když mi nechtěla dát to potvrzeni, tak jí říkám, podívejte někdo je bude hledat, vyžádá si kamery, ty tady určitě jsou a může na nich být vidět, jak je sbiram a třeba už ne jak vracím.

No to je ale strašný. Měla jste trvat na vrácení v bankovkách, které jste našla. Když nebyly v peněžence, tak je policie těžko někomu vydá.

cil

O kolik vlastně šlo, jednalo se o polovinu vašeho důchodu nebo snad ještě nižší částku? Že ty peníze propadnou jste věděla, protože toto máte už napsané.

Si myslíte že někdo bude hledat majitele?

Dobře mu tak, Příště bude používat platební kartu

A mimochodem, když jste pokladní konfrontoval se změnou bankovek, jak to vysvětlila? A logicky, proč by vám vypisovala nějaké potvrzení, a pak ještě trávila svůj čas s řešením, to vám ty peníze radši dá, pro ní je čas nákladem, na rozdíl od vás... Takhle vaše obec dostane dárek. To bude výsledek celé akce.

A přece jste mohla udělat ještě něco víc: nový místě ztráty, ale opravdu nevíme o jakou sumu se jedná, vyvěsit letáček, kdo ztratil peníze, ať se vám ozve, popíše místo a čas a bankovky a sumu - případně doloží účtenkou :)

hodnocení

1x

To chcete říct, že jste našla větší částku a dala jste ji prodavačkám? To jako vážně? Zajisté Vám na to vystavily potvrzení, že?

Takové věci se musí odevzdat na obecním úřadu, jinak se vystavujete riziku trestního stíhání

pravoprovsechny.cz/...

hodnocení

To mě v tu chvíli nenapadlo. Ale napsala jsem to ba vedení podniku a oznámila vedení OC.

hodnocení

0x

Dát je prodavačkám, to jste je mohla klidně dát nejbližšímu bezdomovci, případně hodit do Vltavy. Jak jste mohla být tak, no, řekněme - naivní. Myslíte si, že prodavačky se budou ptát zákazníků: Pane, nezapomněl jste tady peníze? Nebylo tam žádné vodítko, komu by patřily /kartička, lístek ze složenky.../ Paní prodavačka si zaručeně peníze ponechala, případně se podělily ty, které u toho byly.

Nález se odevzdává buď na měst Ú, nebo na policii. Oproti sepsání - kdo našel, kdy, kde, kolik...

Nebylo by to asi úplně košer, ale když máte v hlavě tu charitu, měla jste tam peníze donést hned a nenechávat je v obchodě. Takhle jste opravdu jen potěšila prodavačku /y/. Jaga.

Tímhle bych si tak jistý nebyl. Mohla to být slušná prodavačka, která věc předala dále k vyřešení.
jiofa

Nálezce předáním peněz přenesl odpovědnost na prodavačky. Pokud s nimi naloží ve svůj prospěch jsou trestně odpovědni, pokud v té věci bude šetření.

marak
hodnocení

0x

Mate pravo na nalezne 10%, ale myslim ze jen v pripade, kdy se najde majitel. Kdyz se majitel nenajde, tak nic nedostanete a propadaji statu.

Rozhodovat o charite nalezci neprislusi, to jste si je mela nechat a odevzdat je na charitu sama. No ale dnes nevite, kdo vas filmuje a pak byste to pri existenci dukazu, musela vratit ze sveho. Idealni by bylo nechat to 3 roky ulezet a az pak s nimi nalozit.

Pokud se pletu, tak mne chytrejsi opravi.

ps: Co se s penězi nakonec stane, no tak tam kde jste to oznámila na vedení, no tak tam se písemně požadujte informace. Správně by to měli odeslat, odevzdat na obecní úřad, kde to dopadne tak jak píšu výše

pb®
hodnocení

0x
Myslíte si, že cizí osoba je poctivější, než vy? Ani policii věřit nejde, to mám od kamarádky, která je policistka. Moc papírování a tak, peníze si radši nechají. Dnes už je FB různých městských částí, mohla jste tam dát příspěvek, že byly nalezeny peníze a ať se přihlásí ten, kdo zná přesnou částku a jaké bankovky. Já když našla v Kaufladnu blbou pětistovku, šla jsem bález ohlásit k informacím. Prý nic vyhlásit rozhlasem nemohou. Tak jsem jim dala na sebe číslo, že si nálezce může zavolat. Nikdo nezavolal. Určitě bych peníze nesvěřila prodavačce. Chodím nakupovat do různých supermarketů a s výjimkou Lidlu v nich často prodávají nešťastné existence, mdlého rozumu a s neúplným chrupem, ale cigáro vedle obchodu si dát musí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]