Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složenka daň z nemovitosti nepřišla

Od: mirkad odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, zatím nepřišla složenka na daň z nemovitosti. Do kdy chodí? Možná šla datovou shránkou? Jsem ve zvláštní situaci,měla jsem pozastavenou živnost,přesto mi stát zřídil datovku. Živnost jsem zrušila, datovku zabokovali, zřejmě ale existuje dál, pokud by finančák výměr daně poslal tam,nedostanu se do ní. Děkuji

doplněno 14.04.24 20:49:

Ještě mě zaímá-jsem majitel nemovitosti v obci,kde nemám trvalé bydliště. Řeším to tedy s FU, pod který spadá obec,v níž vlastním nemovistost, nebo s FU,kde mam trvale bydliste? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když máš datovku, přijde tam. Ale ještě je čas, zaplatit je třeba do konce května.

Mě to pravda taky nepřišlo a do datovky taky ne.

Dnes, vlastně před chvílí přišla do DS Informace o dani z nemovitosti-Výše datum splatnosti a čú, iban...

PS. Pokud pamatuji dobře, tak platím letos víc jak dvojnásobek loňské sumy.

hodnocení

1x

Daň z nemovitosti se platí tomu FÚ, pod který spadá obec, kde je nemovitost. Pro jistotu je dobré mít vedle podnikatelské i osobní datovku. Zřízení přes bankovní identitu je rychlé a zadarmo. Do ní chodí informace o placení daně z nemovitostí. Teď je ještě brzo. Chodí to kolem 25. dubna.

dann
hodnocení

0x

Zridte si datovku FO.

Datovka PFO nemá s dani z nemovitosti nic společného.

Pokud ráda máte papírové výzvy, no tak čekejte. Zatím složenka nepřišla ani do datovek.

hodnocení

0x

Na portálu moje daně už ji vidím. Ku.vy skoro o sto procent víc...

Nebojte, bude hůř. Zatím to jen tak "nenápadně" zkouší.

Vím, už jsou náznaky, že vlastní bydlení brutálně zdraží. Další negativní zpráva pro občany - sektorová daň na banky. ODS nás chce asi vyhnat z této země!

hodnocení

0x

Zdravím,taky jsem to každoročně řešil složenku kdy příjde a když jsem jednou ji našel mokrou pod schránkou tak jsem na FÚ zasílání složenek zrušil a změnil na e-mail,loni přišel 24.4. je tam QR kod kterým jsem to zaplatil,doporučuji a nebo osobní datovku.

hodnocení

0x

Co znamená "datovku zablokovali"?

Jinak co se týče danně z nemovitosti, příslušný je ten úřad, ve kterém je nemovitost. Vlastníte-li nemovitosti ve více krajích, musíte jednat se všemi úřady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]