Dobrý den, existuje nějaký obecný předpis na to, jak často se musí vyvážet popelnice nebo je to plně v režii jednotlivých měst? Jde mi o to, že městu se porouchalo v březnu svozové vozidlo a občany zjevně od té doby nechá topit v odpadcích bez vývozu. Komunální odpad, tříděný, nic. Slavnostně si tedy zapůjčilo jedno náhradní vozidlo, ale vyváží jen určité lokality, a to zjevně jen v pracovní dny v pracovní době. Člověk by si myslel, že výjimečně budou fungovat i o víkendu, ale ne...
Obecný předpis asi neexistuje, záleží na tom, co máte ve smlouvě s magistrátem (se svozovou firmou). Mě kupříkladu vyváží popelnice 4x týdně a stejná firma mé známé 1x za 14 dní. Ale je fakt, že když dojde k nějakému problému, firma se to snaží dohonit co nejdřív.
tii
Svozová firma bohužel není soukromá, o popelnice se starají technické služby, což je příspěvková organizace města. Takže asi mají na všechny času dost.
Ve městě je obvyklé 2x týdně, když bydlíte v bytě. Když máte svůj barák a vlastní popelnici, tak si většina lidí dává 1x za 14 dní. Pokud odpad třídíte, tak je i těch 1x za 14 dní moc, protože prakticky vše lze vytřídít a toho směsného je fakt málo. Pokud jste v bytě, tak i když sám třídíte, je i těch 2x týdně hraniční, neboť lidi jsou dobytek, který netřídí (anebo blbě). Takže popelnice jsou vždy plné. Stát se mi, že má firma porouchané vozidlo na odpad, při bydlení ve vlastním domě, tak to ani nepoznám. Stát se mi to při bydlení v bytě, tak jsou to velehory bordelu, neb lidé jsou, opakuji, dobytek a když netřídí (nebo blbě) mají toho mnoho a samozřejmě jim nedělá nejmenší problém házet svůj odpad vedle popelnice, což je černá skládka. O víkendech se opravdu nevyváží, co jsem mohl vidět, ale vyváží se ve stanovených dnech v týdnu, ale to zas i když ten den připadne na svátek. Pokud je obec schopná nechat lidi přes měsíc s nevyvezenými odpadky, je to bohužel špatně.
I u nás vyváží popelnice jen jednou za 14 dní.A jinak máme ještě v obci kontejnery na tříděný odpad.Věřte,že když se opad třídí a do popelnice se dává jen odpad, který vytřídit nejde,tak to vyvážení jednou za 14 dní stačí.
tii
Ano, u nás taky za běžných okolností 14 dní. Teď už jsou to 3 týdny bez vývozu - komunálního i tříděného.A třídit, třídíme, ale bohužel pleny zaberou velkou část popelnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.