Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba prostřednictvím Revolut

Od: mikimar® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Obchoduji na Aukru a kupující mi píše, že má pouze mezinárodní Revolut účet a pro úspěšné provedení platby potřebuje i mou přesnou poštovní adresu. Nemám s tímto způsobem platby zkušenosti a požadavek na mou přesnou adresu pro převod peněz mi připadá trochu nezvyklý.

Prosím přítomné o vyjádření, jestli je tento postup platby "košer".

Mnohokrát díky za Váš čas a případné odpovědi.

Miki

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Revolut je normální banka, jenom zahraniční. Neumí posílat na naše čísla účtů, ale jen na číslo účtu ve formátu IBAN. Takovou platbu ale naše banky vyhodnotí jako zahraniční a dají tam poplatek z příchozí platby.

Požadavek na přesnou adresu MŮŽE a NEMUSÍ být legitimní. Revolut je poměrně přísná banka na kontroly proti praní špinavých peněz, když jsem platil půjčení auta na Madeiře tak jsem také musel vyplnit jméno a adresu příjemce.

Nejjednodušším řešením by bylo, zařídit si účet Revolut také, jde to online (pouze z telefonu), ihned získáte virtuální platební kartu a možnosti výhodných převodů valut. Pokud použijete níže uvedený referal, tak možná budete mít při založení nějakou výhodu, ale nevím přesně zda to v daném okamžiku platí. revolut.com/... Při založení účtu ovšem i banka Revolut bude chtít vaši identifikaci (fotografii osobního dokladu a selfiíčko) - to ostatně chtějí i naše banky při zakládání účtu. Protistrana převodu peněz pak už nic nepotřebuje a převod je zdarma.

hodnocení

Mnohokrát Vám děkuji za odpověď..

hodnocení

0x

Založte si taky Revolut.

hodnocení

Věřím, že jste svou odpověď myslel dobře, ale kvůli jedné platbě si to opravdu zakládat nebudu..

Pokud nejezdíte do zahraničí a nepotřebujete platit do zahraničí tak to asi fakt nemá smysl. I když i v domácích podmínkách lze s Rovolutem pár korun ušetřit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]