Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule na chodidle

Od: radekn® odpovědí: 9 změna:
Na chodidle jse mi udělala boulička a má bílé zakončení, když chodím doma bos tak to bolí pokud mám boty nebo pantofle tak je to v pohodě.Jde o kuří oko?Pomůžou náplasti? Děkuji
Boule na chodidle
Boule na chodidle #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maruskaa
hodnocení

2x
vypada to jako bradavice.

hodnocení

2x

Je to bradavice. Kuří oko má uprostřed černou tečku.

mojenoha
hodnocení

2x

Potvrzuji předchozí rádce - jsou to bradavice.

Na chodidle totiž vypadají jinak než na jiných částech těla. Šlape se po nich a tím se zatalčují dovnitř.

Sám jsem jich měl několik od malých, asi jako ty vaše, až po 2 velké o průměru přes 1 cm. Na kožním jsem nebyl, protože zkušenosti jiných mě od toho odradily.

V lékárně jsou koupil přípravek "Kolodium forte" a nejdříve podle návodu jsem zkoušel, po několikanásobné aplikaci roztoku, bradavici vyloupnout - nešlo to a dost to bolelo. Tak jsem změnil postup - na bradavici jsem nanesl trochu roztoku, nechal působit do druhého dne, a potom za sucha, hrubým smírkovým papírem, obrousil. To jsem opakoval každý den, až do úplného odstranění bradavic. Uplynulo již asi 5 roků a bradavice se nevrátily.

Pokud by jste použil stejnou metodu, tak z vlastní zkušenosti doporučuji použít takový smírkový papír, ze kterého neodpadávají brusné krystalky, například pro broušení ve vodě (je běžně k prodeji). Nebo se dá použít smírkový pilník na nehty. A roztok nanášet jen na bradavici, ne na okolí. Roztokem odumře a ztvrdne vrstvička pokožky a tak jde za sucha tato vrstvička snadno dobrousit.

Odstranění malé bradavice, tímto způsobem, trvalo asi 3 týdny, ale těch velkých přes 2 měsíce.

fram
hodnocení

2x

Jasná bradavice.

Duofilmem odstraň. lekarna.cz/... Opakovaně se zaleptává - až leze černý kořínek - a je po ní. *nene*

některé bradavice bohužel neodstraníte... sám jsem třeba vyplácal ,celé mrazící pero na dvě bradavice za uchem,a na palci ruky a jaksi se znovu obnovili jak kdyby se nic nedělo... na jiné mě to pomohlo...

zirafka
hodnocení

2x

Měla jsem to stejné, jen o něco blíže k prstům chodidla. Zakoupila jsem v lékárně náplast na kuří oka a do 3 dnů se to krásně vylouplo a mám pokoj. Vyzkoušejte.

hodnocení

Ok děkuji bradavice a můžu to léčit náplastěma na kuří oka?

Vyzkoušeno, nepomůže. Dá se v lékárně koupit spešl prostředek na bradavice. Když ani ten nepomůže, je nutné kožního, který ji odstraní. Příliš neváhej, bradavice jsou nakažlivé.

jak jsem již psal,mě pomohlo na něco tahle značka,můžete vyzkoušet minimálně to udělá aspoň něco ! benu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kuří oko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]