Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svépomoc při dušení

Od: adelice® odpovědí: 4 změna:
Jak provést první pomoc při dušení, nebo zaskočení třeba kusů jídla u ostatních a u dětí, to vím. Ale jak si pomoct sám? Většinou stačí vykašlat, ale pokud by to nezabíralo, je nějaká “finta” jak si sám od udušení pomoci?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1. zkus to vykaslat, pokud je to pouze trochu mozne

2. rozhledni se, jestli v nejblizsim okoli neni nekdo, kdo by mohl pomoci (zazvonit na souseda?)

3. Pokud predchozi nelze, proved na sobe Heimlichuv manevr. Jde to na sobe vlastnima rukama, ale nesmis se setrit.

4. Pomoz si pri tom "narazenim" se pres ruce na neco pevneho (operadlo a pod.)

5. Kdyz vse predchozi selze, vytoc z poslednich sil zachranku a doufej...

paveldvorak
hodnocení

2x

narazit sám sebe břichem na opěradlo židle

jinak jde jen o paniku, většinu se dá dýchat nosem, když se kousek jídla zachytí nekde nekde

host
hodnocení

0x

bez záruky, je to jen video:

mojevideo.sk/...

hodnocení

0x

Máme v rodině dědičně nějakou křeč hrtanu-nebo hltanu? Stačí blbě polknout slinu a je zle. Začnu se dusit a jediná pomoc je se uklidnit. Jenže zkuste být v klidu, když se nemůžete nadechnout. Jednou už jsem i ztratil obraz. Nejhorší je, když se vám někdo snaží úpmoct chvatem. Naštěstí věkem se tohle ztrácí, takže nejhorší mám za sebou. Párkrát už jsem uvažoval, jestli bych si sám uměl udělat tracheostomii. Ale asi ne. I když v poslední křeči člověk neví co by udělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]