Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, během let, jsem přišel o 2 stoličky vedle sebe. Třetí stolička - zub moudrosti byl odstraněn už dříve.
Měl bych zájem o zubní implantát k nahrazení těchto dvou ztracených zubů. (takový jako níže na obrázku)
Potřebuji se nezávisle poradit, jestli je toto řešení vůbec dobré, spolehlivé, případně překonané?
Jsou nějaké značky nebo modely či materiály, které přednostně volit nebo naopak se vyhnout?
Provádí jej běžní zubní lékaři nebo se na to specializují jen někteří?
Na kolik by implantát měl vyjít? Oslovit třeba více lékařů pro víc cenových nabídek?
Děkuji moc.
Běžný zubař to nedělá, vyhledejte si dobrého implantologa - stomatochirurga s dobrými referencemi.Ceny jednotlivých druhů implantátů se liší jak např.značky aut.Lepší jsou prémiové,takové,co se skládají z vícero částí a v případě úrazu se nemusí vyndávat a jen opravit Stojí 20000-24000.Mimo to platíte režii,korunku,RTG...Musíte mít dostatečně silnou kost,což v spodní čelisti bývá.To vám poví dr. po panoramatickém rentgenu.Kost se dá dostavět granulama,trvá to asi půl roku.Určitě je lepší řešení, když každá stolička má svůj kořen/implantát/,protože když to bude jako můstek, tak velké žvýkací tlaky nepůsobí rovnoměrně a můstek se časem prohýbá.Mám 13 implantátů víc než 15 let /německo-švýcarské/a jsem max.spokojen i s estetikou zubů.Tehdy to stálo víc než 250 tisíc.
Jen doplním pro informaci ceny z ceníku mého zubaře, který se také zabývá implantologií. Jedná se o pražské ceny, třeba jinde budou nižší...
Implantace chirurgická fáze dle použitého implantátu 13 000 - 18 500 Kč
Augmentace kostní tkáně bez ceny materiálu od 4 990 Kč
Korunka šroubovaná na implantát od 16 900 Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.