Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Zaplatila jsem povinné ručení auta cca před měsícem,ale bohužel jsem někam ústřižek zaloila ted jej nemohu najít.Placeno bylo v hotovosti přímo na pobočce ČSOB,nevím už ani kolikátého bylo.Včera mi přišla upomínka.Co se s tím dá dělat?Budu to muset zaplatit novu?Majda
Pokud to nebylo posláno někam jinam, tak to asi ještě nepřiřadili a odeslali upomínku. Napsat, zavolat kdy v jaké částce uhrazeno. Proč bych platil znovu? To by mne nikdy nenapadlo když bych to uhradil. Na bance platby snad jsou schopni zjistit.
A mít pořádek, platby a pod. dávat na jedno místo.
buss. Jestli tazatelka neví, kdy to platila, tak jim to těžko může napsat . A jestliže platbu neprokáže, tak musí bohužel zaplatit znovu. Přesně jak napsal Milan
. Jestliže platba odešla před cca měsícem, tak v případě, že vše bylo v pořádku (především VS) tak už MUSÍ být připsána a nemůže přijít upomínka.
Domnívám se, že byl zadán chybný VS. Platba teď visí na pojišťovně jako nezařazená. Takže na pobočku a poprosit, zda se mouhou podívat , kdy byla odeslána platba v konkretní výši. Pracovnice na přepážce to MOHOU vyhledat, když se jim bude chtít. Ale když se neví přesné datum, ale jen třeba rozmezí jednoho týdne, tak je to piplačka. A pak se může zavolat na pojišťovnu a poprosit je, zda by v nepřiřazených částkách mohli najít platbu v konkretní výši. Opět mravenčí práce a záleží jen na ochotě. A jen pro zajímavost, asi byste se divili, jaké vysoké částky zůstanou v pojišťovně "nezařazeny".
Teoreticky se to dá dohledat. Ale teorie závisí na vás. Pojišťovna potřebuje vědět částku kolik jste posílala, variabilní symbol, číslo účtu, datum kdy jste zasílala, když přes poštu, tak číslo které je uvedeno na ústřižku. Pokud dojdete na pobočku s tím, že vám přišla upomínka, ale vy jste platila, tak bez jakéhokoli údaje vám nikdo nic nedohledá. Já sem někdy posílal peníze přes poštu na nějaký variabilní symbol a nějakou částku...takhle se nedá dohledat nikdy nic. Prakticky by šlo na pojišťovně zjistit částku jakou jste měla platit a zjistit jestli tam taková částka neleží. Pak už by se s tím snad dalo dělat. Jaká pojišťovna?
doplněno 12.10.10 10:04:Aha, blbec. Na pobočce ČSOB. Omlouvám se. Tam by to mělo být jednodušší. Pokud vám dali stvrzenku z ikasního bloku a víte kdo peníze přebíral, tak by se to dalo dohledat. Pokud si nejste jistá, obraťte se přímo na vedoucího dané pobočky, který by toto mohl dořešit. Jen nevím jakým způsobem přebírají peníze a jaký vám k tomu dají doklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.