Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na Tlak když Prenewel

Od: oma odpovědí: 13 změna:

Ahoj, co na předpis doporučujete ze zkušenosti na snížení tlaku, když jsme zkusili Prenewel a bez účinku, omron stále ukazuje okolo 140-160 i po měsíci.

Tedy že máte zkušenosti, samozřejmě to napíše lékař, ale zajímá mě, jestli máte něco vyzkoušené - Anebo na každého funguje něco jiného, případně lékař to seká metodou pokus omyl

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každému funguje něco jiného! Beru cca 20 let Tenormin a funguje dobře. Pak po pár letech mi mermemocí lékař změnil na jiný a dokonce mi tlak stoupnul, úplně jsem cítil jak mi rumpluje krev v těle. Bral jsem to snad celý rok! Než jsme se vrátili zase k Tenorminu. Kolega v zaměstnání dostal tehdy ty stejné cop já, ty co mi dělali zle a toho dokonce odvezla rychlá jak mu stoupl tlak. Název byl taky na P, ale nebyl to tento. Maminka moje měla všechny možné kombinace a tlak se jí pohyboval okolo 180-200 a nakonec pomohl z x zkoušených obyčejný Agen... Tak že individuaální řešení s lékařem...

liska5
hodnocení

1x

Za tlakem stojí ledviny, srdce /kardiovaskulární systém/, stres, přetrénování, životospráva vč.stravy a pohybu, geny, věk. S geny a věkem nehneme, ostatní lze ovlivnit. Jestli léky, tak to nechte na lékařích. Jsou tací, co jim zabral až pátý lék.

Nepíšete věk, zda máte nadváhu, jak se stravujete, jestli máte dostatek pohybu, jak náročnou práci, starosti, jaké nemoci, další léky...

honzinek

Za tlakem hlavně taky může stát nějaký jiný, užívaný, lék. A je to jeho vedlejší účinek, který ani nemusí být psaný v příbalovém letáku. Než do sebe cpát další a další léky na tlak, tak je dobré prověřit vše.

liska5

Tak, tak... Moje snaha nebrat léky žádné a regulovat to přírodně, životosprávou..

honzinek

Z vlastní zkušenosti (dvou osob z rodiny) vím, že to mohu způsobit léky - "hormony". Vy ženy to máte často prostě složité... Zaměřit se na lék, dávkování, zkusit jiný, nebo brát jinak. Lékaři to často ignorují, nebo podceňují.

hodnocení

0x

Tlak není sám o sobě vlastně ničím. Je to jen projev nějakého jiného problému. Vlastní zkušenost. Většinu života jsem mívala tlak víc jak 170/70 a spousty prášků nezmohly nic. Nakonec se ukázalo, že se jedná o ledviny. Teď mívám 130/50

Tak to máš tlak nizký..

Na dialýze měří tlak co půl hodiny a lékařka je celá spokojená. ;)

oma
hodnocení

0x

Doplňují, že jinou medikaci neberu, z výsledků krve to na nic jiného nevypadá, Doktor nechce poslat ani na tuky ani na nic jiného, takže jsem podle něj fit tak nevím.

No celková únava tam je, prý věk :-/ A někdy mě bolí hlava, právě z toho tlaku asi,

Na co se zaměřit. Alkohol, cigarety, sůl, káva, tam už nemám co ubírat. A jsem načetl že hypertenzi má snad 60% můžu nad 50 let?

honzinek

Osobně mám pevně ten názor, že problémy s tlakem je snad to nejhorší, co obyčejný človek může chtít po doktorovi řešit. On předepíše lék na tlak. Když nezabere, tak zvýší dávku. Když nezabere stále, napíše jiný a dále NEMAJÍ absolutně snahu nějak bádat, čím by to mohlo být. Odpapouškují, že solení, atd... nebo úplně štíhlému člověku řeknou, že určitě jedí moc tuků např.

Je třeba sám neustále otravovat, bádat (čínská medicína), poslouchat svoje tělo, zkusit jíst zdravě a hlavně mít dostatek pohybu. Svést to na geny a věk je strašně jednoduché.

ja
hodnocení

0x

Mě lékařka předepsala si před 5 roky Tritace Combi a na poprvé se trefila, protože tento lék u mě funguje dobře.

hodnocení

0x
Já beru léta Tezefort a funguje skvele

hodnocení

0x

Já beru už pár let Presid, byl to asi čtvrtý pokus. Ty co jsem dostal před tím mi nedělaly dobře. Ale řešil jsem to ne po roce ale po několika málo týdnech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]