Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Huceni v hlavě, motani atd

Od: jaromer odpovědí: 17 změna:
Dobrý večer chci se zeptat jestli nemate někdo podobnou zkusenost jako já. Cca 7 let mi hučí v hlavě, motá se mi hlava špatné vnímání únava, u doktoru jsem byl na nic se nepřišlo jen vyšší tlak (ten mám teď lepší + leky). Poslední měsíc se mi to zhoršilo jak to hučení ,motani hlavy a horší zrak hlavně ve tmě. většinou odpoledne mezi 17.00-20.00 se to ještě zhorší více. K dr. Mám teď zase v plánu jit. Jen by mě zajímalo jestli nemate někdo zkusenost s něčím co by mohlo hlavně na hučení v te hlavě? Posledně mi doporucili tebokan. Je mi 24, omlouvám se pokud jsem se tu už v minulosti na to samé ptal. Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

Mám zkušenost, ne osobní, že často se u takových stavů příčina vůbec nezjistí, vlastně se udělá mnoho vyšetření a zjistí se, že všechno je jakžtakž v normálu.

jaromer
hodnocení

No přesně, posledne jsem byl taky na všem možném a jediné co vyšší tlak,
jc

Ale pacient je na tom stále hůř, stěžuje si dál, ale je prohlášen za hypochondra a odeslán k psychiatrovi. Může skončit i v léčebně nadopován tlumícími léky. A to vše jen proto, že věda neuznává a tedy ani neodhalí subtilní vlivy. Přitom by bylo logické je vyloučit předem, ušetřilo by to námahu, čas i peníze.

hodnocení

1x
Nechal bych si vyšetřit krční páteř.
Může být skripnuty nějaký nerv.
Nebo zúžená cevka, od toho ten Tebokan
jaromer
hodnocení

Ok děkuji , je mi jasné ze bez doktora to nezjistím jen mě zajímalo dopředu co by to mohlo být kort když se to ještě zhoršilo. Třeba při zacpani uší vnímám jakoby silný vítr a pak tlak kdyz si je oducpu takový nepříjemný.
Tohle zde na amatérské poradně nevyřešíme.
U doktora sdělte všechny příznaky, no a pokud on uzná za vhodné, tak vás pošle třeba na Magnetickou rezonanci, atd...,

hugo
hodnocení

0x

Cukrovka? Obezita? Chodíte do práce?

Řídite auto?

ltz
hodnocení

0x
EKG, vyšetření mozku, páteře vám dělali? Mohla by to být zúžená céva, i to špatné vnímání a zhoršení zraku v určitou hodinu by s tím mohlo souviset. Špatně prokrvovani, nebo i tinitus. Zajít i na ušní. Nebo změnu léků na tlak, aby nebyl jenom zlepšený, ale dobrý tak jak má být.

liska5
hodnocení

0x

Jestli jste to tu psal dříve, tak jste měl navázat. Bylo by o Vás více údajů, Nepíšete jaký životní styl, stravování, pohyb, stresy, léky máte? Když lékaři nic nenajdou, je to zatím na nálezech neprůkazné, zkusila bych kapky Korolen - poloviční, z počátku i menší dávky a poctivě dodržetpravidla užívání . Zhoršení podle orgánových hodin probíhá v době nejvyšší aktivity ledvin. Po dobrání Korolenu pak stejným způsobem Renol. Z jakého jste kraje, okresu?

jaromer
hodnocení

Pohyb mám takový průměr cca 8 000 kroku za den, . Strava je pravda ze moc na tu zdravou nejsem, zeleninu ani ovoce nejim skoro vůbec. A stres možná menší kvuli tomu ze jsem skončil v práci a hledám něco jiného, .

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud jste byl u lékaře a na nic se nepřišlo, tak musíte na sobě zapracovat sám. Zamyslet se sám nad sebou, čím to může být. Trvá to již velice dlouho. Nevím, zda studujete nebo již pracujete. Zda celý den zatěžujete oči, zda jste celý den převážně v jedné poloze, v průvanu, v chladu. Zda máte klid, nebo máte velice náročné studium nebo zaměstnání. Stres. Po příchodu ze školy nebo ze zaměstnání bych si chvilku v klidu sedla, zavřela oči a odpočívala.

Chce to klid, pohodu, pravidelný spánek, méně zatěžovat oči, proběhnout se, nějaká manuelní práce, pokud ji nevykonáváte, chodit ven a pod. Nebo pokud jsou nastydlé dutiny, to hlava také bolí, možná i hučí. Průvan, vítr, klimatizace.

Jste mladý. V tomto věku se již zatěžovat léky. Doporučuji např. knihu Příběhy obyčejného uzdravení. Zajímavé.

Zkuste to. Jistě se to zlepší. Jinak opět lékař.

Zdravím.

hodnocení

0x

Máte vyšetření ORL? to hučení - je to v uších nebo "duní" hlava...?

někdo říká, že u mladých může tinitus způsobit nonstop nošení sluchátek... já jej mám po 15ti letech práce se sluchátky...

jaromer
hodnocení

Sluchatka já zrovna nepoužívám vůbec, jinak je to spis hučení v hlave, třeba při zacpani uší vnímám jakoby silny vítr a pak při oducpani takový silny tlak, nevím budu to muset řešit u doktoru dále

liska5

Ptala jsem se na kraj, okres, kvůli nasměrování na poradnu Energy.

jaromer
hodnocení

Benesov u Prahy,

tak na ušní bych s tím určitě zašel - ono to jako tinitus úplně nevypadá, ale ten tlak v uších a ten popis - no nejsem lékař, ale viděl bych to na problémy s krevním tlakem - prokrvením uší... rovnováha může být spojena a v podstatě i únava může být od uší a problémů popsaných...

liska5

Napíšu večer podrobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]