Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být OCD?

Od: sabi odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, vím že toto není žádná psychologická poradna ale potřebovala bych znát názor jaká je pravděpodobnost že je to OCD. Posledních pár měsíců mám problémy které se tomu trochu podobají. Občas mám v hlavě hlasy, které mi říkají že se něco stane. Např. když se něčeho dotknu jednou rukou tak musím i druhou, a když to neudělám tak mi něco říká že se stane něco změní nebo když chci v pokoji něco přesunout jinam, tak mám to samé. Občas jsem měla i myšlenky že někomu ublížím. Měla jsem to už dříve, po smrti mého psa a pak to nějak přešlo a teď to opět začalo. Nevím jak se toho mám z zbavit a zda by se opravdu mohlo jednat ODC. Předem děkuji za všechny odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, tady nikdo přesně diagnózu Vašeho zjevného zdr. problému neurčí. Jisté je jedno a to, že zdravý člověk toto, co popisujete, nedělá. Poznámka - psycholog Vám nepomůže (není to lékař), vyhledejte psychiatra (to je lékař přes hlavu). Zdravím!
P.S. Jako obsedantně kompulzivní porucha to takto přes internet vypadá.

historicanflux
hodnocení

1x

Na OCD, tedy obsendantne-kompulzivni poruchu to vypada, je to jeden ze zpusobu projevu obsese. Jednim z projevu je dotykani se neceho obema rukama, nebo presny pocet doteku, chozeni presne po danych stranach ulice, nebo napr. kolem kosu a pod. Tyto myslenky - obsese nemaji racionalni zaklad. Dalsim projevem OCD jsou prave myslenky neco spatneho udelat, ktere s vtiraji. A to i prez to, ze myslenku neco spatneho udelat samozrejme odmitate.

Podobne myslenky ma vice lidi v male intenzite. Od urcite intenzity je to diagnoza OCD. Diagnostikovanou OCD ma tusim 2-3 % lidi.

Dalsimi projevy OCD je mnohacetne kontrolovani, zdali jste zamkli byt, vypnuly vodu, sporak, mikrovnku. Nebo take hromadeni veci.

hodnocení

0x

Zdravím, odpověď na vaši situaci najdete v táto příručce, která je ke stažení zdarma.

psych.fnplzen.cz/...
Jinak od stejných autorů lze zakoupit knihu na stejní téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]