Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce jak postupuje

Od: tomik® odpovědí: 3 změna:
Chci se zeptat při řízení dedickom zdědil můj bratranec nemovitosti včetně bankovního účtu se značnou finanční částkou v současné době je bratranec v exekuci a na dané nemovitosti byla ihned uvalená věcné břemeno musí exekutor nutně úvalyt věcné břemeno exekuce na dané nemovitosti když může z jeho účtu lehce si sám vybrat danou finanční hotovost za předpokladu samozřejmě že se na účtu daná finančně hotovost nachází dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pravděpodobně zablokoval i ty konkrétní účty, ale to chování těch exekutorů je někdy naprosto nelogické. Zablokují ti účet, ale nic si z něj nestrhnou, znemožní ti platit další platby, takže se dostaneš do další druhotné neschopnosti a do další exekuce, naskakují další úroky, ale všechno je naprosto legální.

Je to tak, všechno naprosto legální, nebo aspoň bylo před cca 15 lety. Kvůli jedný nezaplacený zapomenutý petistovce za pokutu od MP mi exekutor rovnou dal exekuci na plat a zároveň na účet stavebka, kde peníze jen vybral a za pár dní dal zpátky.Takže manipulace s vkladem = komplet státní příspěvky pryč. S naivním domněním, že takhle to přece v normálním světě nemůže chodit, jsem to zkusil přes právníka z exekutora dostat zpět. Neúspěšně - verdikt sice byl, že exekutor pochybil, ale nějak ze zákona nemá za způsobenou škodu zodpovědnost a rovnou mi to osladili fakturou od jeho zástupce za 30 tisíc.Takže sečteno a podtrženo, se vším tímhle zbytečným sranim okolo mě nakonec ta pokuta za parkování místo pětikila vyšla na 70 nebo 80 tisíc :( A exekutor vysmatej.

Bery: exekutor sice nemá zodpovědnost, ale za jeho chyby ručí stát a ten je třeba žalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]