Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohlednice ze Spanelska - kdy muze dojit?

Od: petr96 odpovědí: 7 změna:
Ahoj, mam jednu takovou otazku, na kterou mi nikdo z vas exaktne neodpovi, ale treba mate vlastni zkusenost. Ve ctvrtek 21.3. jsem z jedne posty, v mestecku cca 20 km od Barcelony poslal do Ceska pohled. Nebyl to postup, ze bych kupoval zvlast znamku a hazel do schranky. Pouze se dostal k prepazce posty a tam pani predal pohled, ktera se podivala na zemi doruceni, rekla ok a zaplatil jsem 1,8 EUR.
Pohled adresovane slecne stale nedosel, tak jsem uz mirne nervozni, zda vubec dojde. Nemate nekdo vlastni zkusenost s pohledy ze zahranici? Jak dlouho trvalo doruceni apod.?
Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Že pohlednice ze zahraniční dovolené dorazí až po Vašem návratu domů není nic neobvyklého a dějej se tak od nepaměti. Také záleží na atraktivitě pohlednice. Jedstli byla něčím zajímavá, nemusí dorazit vůbec. A nic s tím nenaděláte.

doplněno 02.04.24 11:49:

"...co se jim nelibi, tak zahodi?"

Nikoliv, proč by to někdo zahazoval? Naopak, co se mu líbí, to ukradne. Že jste zaplatil za dodání nikoho nezajímá.

petr96

Nejak nerozumim tomu, jak muze zaviset na tom, jak je pohlednice zajimava. Zaplatil jsem castku za prepravu a tim to konci. Nebo si to postaci nejak filtruji a co se jim nelibi, tak zahodi?

ben®
petr96 - naopak. Co se někomu líbí, nemusí být vůbec doručeno .
petr96

Aha, no to jste me moc nepotesili, to by me s prominutim dost nas*alo. Tak snad to dopadne :/ :)

chlochydess*
hodnocení

2x

Nervózní vůbec nebuďte stejně jako nejsou nervózní ani pošťáci v těchto sluncem zalitých krajinách. Z Řecka mi pohled putoval skoro měsíc a ve Španělsku to nebude jiné. Tam je to samá maňána a služby, na které jsme v ČR zvyklí, jim tam nic neříkají. (nechtějte vědět, jak funguje třeba taková hrmadná doprava v Portugalsku - to byste ten měsíc cestoval jenom přes město do práce :D ) Takže si ještě počkejte a ono to "nějak" dorazí.. :)

ml1
hodnocení

0x

Počítal bych 3-4 týdny. I v čechách to může trvat 4 neděle (Klatovy-Praha) ale je to spíš výjimka. Asi jako když pohled z Vídně dojde domu přes noc (stalo se vloni, 17:10 jsem pohled házel do schránky na poště vedle hbf (mají tam zvláštní systém, schránku nemají vně jako u nás, ale uvnitř v samoobslužné zóně, kterou si musíte otevřít kartou, jako třeba u nás dveře k banomatu) a druhý den příbuzní z díry na okraji středočeského kraje volali, že jim pohled přišel (to mohlo být někdy mezi desátou a polednem, protože to bylo v čase, kdy jsme v Milánu čekali na další vlak, který nás měl konečně zavézt na dovolenou (přestupovali jsme ve vídni a milánu)). Z itálie šel pohled ale klidně i 6 týdnů.

Jinak mám zkušenosti kromě Itálie s Chorvatskem, Slovinskem, Polskem, Maďarskem, Slovenskem, Německem a několika dalšími zeměmi (Španělsko a Portugalsko je už dost dávno, to ještě bývala pošta rychlejší, ale už si nepamatuju, jak dlouho to šlo) a minimálně 2 týdny spíš víc to trvá. Možná německo a slovensko bylo rychlejší. U toho Španělska bych čekal podobné doručovací doby jako z Itálie (vůbec je to tam dost podobné itálii, prostě jižní národ), ze které to může dojít už za 2 týdny, nebo až za 6 týdnů, ale většinou to jsou právě ty 4 týdny.

Papírový pohled je ale přecejenom takový lepší, než nějaké ty mejly nebo telefonáty (které samozřejmě pořádáme také). Co na tom, že dorazí dávno po tom, co jsme z dovolené zpět doma.

hodnocení

0x
Pohled může dojít za pár dní, ale i týdnů. Žádné vzrůšo... Jinak originál pohled má sice své kouzlo, já už dnes ale posílám pohledy přes aplikaci pošty z mobilu. Vyfotím zajímavé místo, doplním text a adresu příjemce. Pohled je poměrně kvalitně vytištěný a doručí se i do dvou dnů odkudkoliv na světě vzhledem k principu služby. Posílal jsem na poslední chvíli i na slovensko a do třech dnů byl tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]