Dobrý den, začátkem dubna mám naše dítě zápis na ZŠ do 1.třídy. Prohlásili jsme ho i do pedagogicko psychologické poradny, kde by měli zjistit jestli je dítě vyzrálé na školu. Když půjdeme první na zápis a dítě ho udělá bez problémů a pak v pozdějším termínu do té poradny, ovlivní poradna ten zápis nebo ne? I kdyby nám doporučili třeba odklad? Tu poradnu jsme chtěli jen z pohledu abychom si byli jistí, že je dítě připravené, nerad bych aby se to pak někde hlásilo. Děkuji
Zda je, či není vaše dítě připravené na vstup do ZŠ jistě víte už z mateřské školy, kde má vaše dítě povinnou docházku jakžto předškolní dítě. Pokud i tak, se chcete ubezpečit, ža na to má, klidně běžte do pedagogické poradny na posouzení školní zralosti. Výstup z posouzení školní zralosti je však pouze doporučující. Věřte, že pokud budou mít jen náznak pochybností, že mu dají doporučení na odklad školní docházky. Toť moje 50 ti letá zkušenost. A jak jsem napsala, i když dají doporučení k odkladu, vy si přesto můžete prosadit, že do školy dítko poslat chcete. Nikde se nic nehlásí, na školu mají právo všechny děti, třeba i sociálně zanedbané, nebo autisti atd.
vojta
Děkuji za výstižnou odpověď. Jelikož byl o toto vyšetření velký zájem, tak ho máme až po zápisu do školy. Když u zápisu bude dítě vše zvládat a na vyšetření zralosti půjde až později a třeba jak píšete kvůli nějaké drobnosti mu dají doporučený odklad, nebudou to hlásit třeba hned na školu aby dítě nebrali a dali mu odklad ikdyž bychom chtěli ať jde dítě do školy bez odkladu? Děkuji
Nezlobte se na mně,ale takový nějaký divný dotaz. Naše dítě, a dítě to udělá, že je dítě připravené. Tak třeba Já, hrdě bych napsal "Náš syn,dcera", ale nikdy naše dítě,atd...,
vojta
@juraja Dobrý den Juraji, můžu vědět proč zde rozebíráte oslovení, místo toho aby jste se zaměřoval na obsah dotazu?
chlochydess*
@juraja Tak znáte dnešní trendy. Děťátko si samo rozhodne, zda je vlastně synek nebo dceruška a rodič mu do toho dnes již kecat nemůže! ( )
chlochydess ale no tak. taky na netu ne vždy píšu syn/dcera, ale někdy jenom dítě. nemá to nic společného s identifikací pohlaví, jako spíš s tím, nakolik chci nebo nechci na dané platformě šířit soukromé věci. už dávno jsem zjistila, že internet není tak anonymní, jak se na první pohled může zdát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.