Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám mu napsat, že mu ruším službu, když ustavičně neplatí?

Od: andrei odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám takovou delikátní otázku. Před 4 lety jsem přidal svého známého do rodinného sdílení předplatného appky na poslech hudby. Jenže týpek přestal platit. Spíš mi přišlo, že na to zapomene, než že by musel hrotit peníze. Tak jsem se mu občas připomněl a poslal to. Jenže pak už mi to bylo nepříjemný a tak jsem mu napsal, ať si to nastaví jako trvalo platbu, že o nic nejde když to jede. Celý minulý rok to bylo ok, sice si to jako platbu jako nenastavil ale peníze prostě přišly. Jenže od nového roku, zase problém. Dosud mi poslal peníze jen v únoru.

A mně už to nebaví, určitě se mu nebudu připomínat, není to ani 100 Kč, takže odmítám řešit. Chci ho vykopnout, ale přemýšlím, jestli mu to napsat nebo to prostě neřešit, odebrat. Jsem totiž ze staré školy, rád komunikuju a věci řeším vyříkávám si to s lidma. Tak nevím, jestli mu mám napsat, že prostě neplatil a tudíž mu to ruším nebo ne.

Spíš bych mu asi nepsal, protože když má problém mi poslat 90 Kč za službu, tak at si platí plnou službu za jednotlivý tarif. Když nepošlete peníze za služby doma, tak vás taky odpojí že jo.

Budu rad za vas nazor a než dostanu hejt, tak bylo to v době, kdy jsem byl student a bylo fajn, že jsme se mohli složit a měli jsme tu službu všichni levnější, teď stovku sem nebo stovku tam nemusím řešit, tak je mi jedno jestli ho vyhodím a nebude se mu to líbit nebo ne. Kamaradi nejsme, je to známej.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Bez řečí vykopnout,.

No a jak se ozve, tak vaše podmínky...tr.příkaz, nebo zaplatit na 0,5-1rok dopředu, atd...,

kmet
hodnocení

2x

Pozor, "přidal svého známého do rodinného sdílení".zdroj: poradte.cz/... zní jako podvod. Pokud jde o Spotify, pak zřejmě platí "Pro členy rodiny, kteří bydlí na stejné adrese.".Každopádně zdá se, že to může být scénář zloděj okrad zloděje.

Taky jsem to tak využívala a stačilo napsat pouze stejnou adresu, jako dotyčný, co rodinné sdílení založil

Ano, to jistě funguje, ale je to podvod. A pokud se to bude dít častěji, tak na to doplatíme my poctiví, protože kvůli takovým vyžírkám se budou muset zavádět opatření, která takovou praxi zkomplikují, až to nakonec dopadne tak, že se rodinné sdílení zcela zruší. A to jenom kvůli pár ušetřeným korunám.

tj
hodnocení

2x
Zkusil bych mu ještě jednou dát vědět v klidu, ale tentokrát v tom smyslu, že jste byli na něčem domluvení a že vás nebaví hlídat jeho platby. Příště pokud nezaplatí, tak už mu to nebudete dávat vědět a rovnou ho odpojíte a konec. Znovu mu zopakovat ať si určitě nastaví trvalý příkaz, protože jeho příští zpoždění v placení už nebude tolerováno. Na něčem jste se domluvili a to platí. Pokud je dospělý férový chlap, dodrží to a zařídí, aby peníze chodily včas. Pokud ne... Smůla, sbohem bez možnosti návratu do starých kolejí.

asd1
hodnocení

0x

Normálně ho stopni a když se přide divit že to nefunguje, tak mu řekneš že protože neplatí spolehlivě a tebe nebaví pořád ho unánět, tak od teď buď platba předem nebo nic.

Jakmile nezaplatí předem tak ho stopneš, jeho problém že něco chce a nezaplatí si to včas.

hodnocení

0x

Odebrat. Navíc - pokud ta nejmenovaná služba byla Spotify, tak se jedná o podvod z vaší strany. Takto se ten tarif používat nesmí. Je to uvedeno v podmínkách, které jste odsouhlasil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]