Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte jakou má hodnotu?

Od: marty odpovědí: 13 změna:
Zdravím, zajímalo by mě jakou má hodnotu historické jízdní kolo se štítkem na obrázku, s původní neodpruženou koženou sedačkou, a koženou brašnou a později na kolo bylo nainstalováno světlo s cyklodynamem..
Co jsem pátral tak kolo by mělo být vyrobeno mezi lety 1905 - 1920
Jako specifikaci vím že to je závodní kolo s možností otevřít klapku na ráfku a mazat a pláště to má původní prvorepublikové ještě hnědé pryžové..
Celkově je bez rezi a nepoškozené a zvlášť zachovalé.
Obrázek pod je focený ilustračně na louce.
Předem děkuji za odpovědi a hezký zbytek dne..

Poradíte jakou má hodnotu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hg
hodnocení

6x

Hodnotu to má přesně takovou, jakou se ti podaří za to získat, resp. Kolik za to nějaký vášnivý sběratel bude ochoten zaplatit, a to nezistíš jinak, než když to nabídneš na volném specifickém trhu

Když počkáš ještě 30 let, bude to mít hodnotu poměrně vyšší...

Ps: Tos nám toho opravdu hodně ukázal z toho kola :/) To neumíš pracovat s mobilem, fotit, a nebo to je nějaký záměr? S ohledem na to že neumíš ani otočit fotografii... asi to první

Bohužel..fotka na nic..ani ten štítek není pořádně vidět..Dejte lepší fotky pak se dá radit..I ten výraz-bez rzi nebude moc pravdivý
donutil

Nemá torres ale koroduje, vy tupci

Řekni mi film

Donutile.. Torres je koroze..Tankový prapor
marty
hodnocení

Záměr to nemá, jen aktuálně nemám jinou lepší fotku, protože kolo je nyní v dílně a já jsem aktuálně pryč.
A pro info foto je před renovací která proběhla včera:)
Pokud si vzpomenu tak přidám lepší foto
Jestli včera proběhla renovace, tak to bude jistě velmi kvalitní práce *co*
Taky si říkám,že renovace kola za den bude asi jen nějaké čištění..Snad to pan majitel nepatlal barvou *alene* Ale nachromovat to určitě za den stihnout jde...to je brnkačka;) *smich*

hodnocení

2x

Jo , podle fotky poznám akorát štítek výrobce p.Periče.Takže jestli je originál tak bylo vyrobeno nejdříve ve 30 letech minulého století.Ne dříve. cs.wikipedia.org/...

hervi
hodnocení

2x
Z fota je poznat jedno velké ho. Je-li štítek autentický na původním kole, může to být rok výroby nejdříve okolo 1934, velmi pravděpodobně spíše později. Viz. zde sterba-bike.cz/...
Pokud dokážete na kole přečíst i číslo rámu, můžete si zjistit přesný rok. Váš odhad 1905-1920 zcela jistě ne. Jsou-li na kole novodobější prvky = snižuje to hodnotu. Byla-li provedena renovace neodborně = výrazně to snižuje hodnotu. Vždy lepší původní stav, než neodborná oprava. Čili hodnota podle stavu, podle kvality provedené renovace, podle dochovalosti původních prvků. Může být cca v jednotkách tisíc až po desítky tisíc.
marty
hodnocení

Renovace zatím jen vyčištění, a odrezovaní zarezlých součástek, novější díly zde jsou jen světlo a cyklodynamo ale to nejspíše jen bylo přidané později

runner2
hodnocení

0x

S cenou neporadim, ale podobné kousky jsou k vidění v technickém muzeu v praze. Zkuste nafotit a poslat jim fotky. Já bych tam rád takové kolo viděl :)

Tam by ho možná i vzali, ale určitě mu nedají nějaké závratné sumy..Kdysi jsem četl článek o výkupech do muzeí..Ale větší částky dávají jen za opravdové unikáty..Jinak to vezmou za "děkujeme".. Ale třeba to unikát je..určitě stojí za to jim poslat pořádné fotky..

hodnocení

0x

Asi nic moc přijde mi to jako slátanina. možná pár věcí je starých, ale pár věcí novodbých a tudíž s téměř nulovou cenou. Navíc to snižuji cenu. Viz šlapky nebo p. brzda která je vidět a střed kliky s klínky-takové věci až na kolech z padesátých let do současnosti. Ale možná se pletu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]