Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonní služby

Od: jj* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím o radu - rozvádím se, měli jsme jako rodina balíček O2 (víc čísel, i s televizí) Spolu pro pět.

Chci si převést své telefonní číslo na jiného operátora a vůbec nevím, jak to porovnávat nebo na co se zaměřit.

Jsem běžný zákazník, zvyklá na volání zdarma a sms zdarma, objem dat nevím, v podstatě nepouštím filmy, ale jinak používám internet x hodin denně.

Prosím o tip. Děkuji,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj, za sebe mohu doporučit T-Mobile. Mám zkušenost prakticky se všema 3 operátorama, takže napíšu svůj názor, nedělám nikomu reklamu.

U Vodafonu jsem byl 15 let, platil poctivě vyučtování. Když jsem chtěl lepší podpultový tarif, tak jsem musel čekat 3 pracovní dny, než se mi ozvou z retenčního oddělení a nabídli mi úplný prd a nabídka se nezlepšila ani pod výhružkou, že odejdu. Tak jsem odešel.

T-Mobile je za mě nejlepší, respektive nejmenší zlo z těch třech velkých. Šel jsem na pobočku, slečna mi nabídla tarif, dala mi slevu i když jsem nebyl klientem. Podpora přes Messenger funguje rychle když něco potřebuju, na retenční mě přepojili okamžitě, žádný čekání. Pokrytí je mnohonásobně lepší oproti Vodafone. Mám tarif se kterým jsem realtivně spokojený, samozřejmě mít nějakou nabídku jak mají v zahraničí..neomezený data za pusu to by bylo fajn, ale to nenabízí nikdo. Tak daleko bohužel nejsme.

O2 za mě nejhorší minimálně co se podpory týče. Řešil jsem s nima O2 TV které má teta a které nám poskytla přes rodinné sdílení. Jenže ji tam něco nastavovali a to rodinné sdílení zrušili. 5 dnů trvalo než se to stornovalo a šlo to znovu objednat. Sice komunikovali, ale furt tvrdili, že ještě jeden den a pojede to. Teta dokonce když tam volala, tak ji tvrdili, že to jede...ale to jen chtěli odbýt starou paní. Nakonec to nedala, dala mi v MojeO2 vyřizovací pravomoce, musel jsem jít na pobočku udělat trochu BU BU BU a zprovoznili to do 2 hodin. Jako kompenzaci nám dali 100 Kč slevu v příštím vyučtování, což je vlastně to Rodinné sdílení na měsíc zdarma...takhle mi to slečna nabídla. Což mi nezaplatilo ani tu naftu za cestu na pobočku, ale co už. O2 určitě nebrat.

jj*
hodnocení

taky jsem bývala u T-Mobile, děkuju, zvážím

jpp

Na pobočku chodí pepik co si to neumi vykomunikovat. Neznam duvod proc musis, jako smluvni zakos, na O2 pobocku. Prozradis mi ho? však jste prodejny taky volej na infolinku, když potřebuji něco vyřešit

Teta asi neni moc rodina takze to sdileni bylo asi tak trochu "na cernacku" ne? Nema to byt nahodou v jedny domacnosti? Nevim :) O2 tam tlaci zakladni tv k dsl zdarma i kdyz ho nechci.

Jinak tazatelka si podle me muze zaridit pevny internet se zakladni televizi (ja mam 130 mbit) za 299,- asi v nejaky sleve, a k tomu nejaky mobilni balik treba za 350,- no a vyjde ji to cely na 349,- po sleve s Airbankou. I když má místního internetového poskytovatele třeba za 199, jenže to bývá většinou nějaký wifinka zář, nebo tabilní spojení přes vzduch nebo kabel, těžko posuzovat.

Tmobile a O2 sdili v pulce republiky datovou sit takze to pokryti maji holt lepsi jak Vodfone to je fakt. Základem je vědět co chci, na jak dlouho, v jaký kvalitě, a za kolik peněz.

Já komunikoval s nima asi 5 dní po Messengeru. Je fakt, že jsem tam jet nemusel ale chtěl jsem to spojít s obědem. A ona to osobní komunikace když na člověka nastoupíte má pořád svoje kouzlo, zvlášť v případě O2. Ale chtěl jsem to spojit s obědem, kdybych vyloženě nechtěl, zavolám tam.

Jinak teta je skutečně moje teta..ale z jedné domácnosti není, to máte pravdu. Nicméně pokud tu službu nabízí a řádně si za ni platíme, nevidím v tom problém. Podle IP adresy mohou zjistit, že jedna domácnost nejsme a využiváme to několik měsíců a Ban jsme zatím nedostali, takže pohodka.

jpp

Po messengeru? Ne, to pro ně dělají nějaký studenti ne? To je služba pro ty zakazniky s poruchou - fóbií z komunikace ;)

Normálně přes živého operátora a je to na to táta, maximálně na druhý pokus když při prvním pokusu narazíte na bl..

Já na to mám postup, kdyby něco nefungovalo, tak tam zavolám, řeknu že reklamují službu, žádám slevu z ceny, a žádám nahlásit číslo reklamace. Nebo poslat na mail.

A je úplně jedno co je to za organizaci, protože nějaké handrkování po písmenkách je úplně k ničemu jak jste právě potvrdil.

Živého operátora? Když od začátku bere spojení plechová huba?

A všichni operátoři jsou bohužel obsazení, protože vyřizují předchozí hovory?

oir

Neumíš říci: živý operátor, live agent atp.? No fakt je že tam potřebuji volat jednou za dva roky takže nevím aktuálně kolik sekund či desítek Trvá přepojení...

Zajímavý je, jak starý lidi nadávají, že to je bordel, že dřív byla jedna cena a dneska je 10 různých cen, takže lidi mají problém si vybrat v tom množství nabídek, ne všichni, ta specifická polovina národa ;)

jpp
hodnocení

2x

OK, takže vůbec nevíš co chceš, kolik spotřebuješ dat za měsíc a jen víš že chceš přejít k jinému operátorovi.

Tak třeba sem, zavolaj ti: vodafone.cz/...

Ono to je tak, operátoři mají nastavený tarify ideálně na 5 čísel, a pak to vyjde nejmíň. pokud budeš mít jenom jedno číslo, tak se nedoplatíš, pokud budeš mít dvě služby, no tak stejně se nikdy nedostaneš na cenu, jako kdybys měla 5 čísel/služeb.

Takže to základní, co vlastně chceš za služby, a kolik účastníků pod svojí smlouvou chceš mít, to jsi nám zatajila. Bez toho ti děvenko nic neupečem a ani operátor :)

ps: Tip: u o2 když utratíš => 600 (za pevnou, pevný internet, mobilní tarif, možná i tv - vlastně jedno za co to utratíš, jen to musí být na smlouvu, ne předplacenka), tak ti 300 vrátí přes Airbanku. Hloupost to nevyužít.

jj*
hodnocení

děkuju

bylo to na manžela a já se jen odtrhávám, účastník sama (taky bazíruje na co nejvíc číslech). Já se i přihlásila do O2 aplikace, ale nenašla jsem vůbec definici nám poskytovaných služeb :(( , jsem mimoň, zjistím u dcer zítra.

Moc děkuju a omlouvám se, trošku jsem to neodhadla :) ...

Internet mám tady v podnájmu u místního poskytovatele, TV nemám.

ano, i manžel to přes Airbank dělá

Jenom je třeba si zřídit Airbanku - poněkud omezující podmínka.

oir

Kterou beztak skoro každý nezabedněnec dávno má :) Nebo ne?

A peníze stačí točit trvalým příkazem z hlavní transakční banky, zřízení účtu 5 minut, Nastavení trvalá co. a inkas 5 až 10 min. podle šikovnosti, Ten obracet vygeneruje podstatě během jednoho pracovního dopoledne tam i zpět, bez jakýhokoliv další iniciativy ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]