Nejste přihlášen/a.
Přátelé, skončila mi hypotéka na byt a rád bych řešil pojištění bytu. Nyní mám nějaké základní od Kooperativy, případné plnění je ale nyní psané ve prospěch banky. Poradíte co dál? Hledám něco co dává smysl, žádné zbytečnosti ovšem nechci to zbytečně podcenit. Hledám dobrý poměr cena/možnosti. Vím, že je např nějaké pojištění domácnosti se polečnou pojistkou na blbost pro členy apod. Po čem se dívat? Jde o byt v paneláku. Taky nevím, co se stávající základní pojistkou - zrušit nebo bude výhodnější ji rozšířit/překopat? V pojišťováky nemám důvěru, proto bych rád nezávislé tipy co ano, co ne.
Pojištění nemovitosti je zbytečné, protože tvoje SVJ má barák pojištěn. Pouze jsi nebyl schopen vyjednat si pro banku, že SW je venkuluje tvůj pojistný podíl na banku, Tak proto jsi musel uzavřít v podstatě duplicitní pojištění (U neživotního pojištění stejně nikdy nemůžeš inkasovat vícenásobné plnèni). Popřípadě jsi o tom vůbec nevěděl jak to funguje.
S koncem hypotéky jsi měl zrušit i to nemovitosní pojištění.
Takže v úvahu připadá pojištění domácnosti, pokud skutečně chceš pojistit vybavení domácnosti. Tím jsou myšleny cetky v bytě.
dále připadá do úvahy pojištění odpovědnosti, tedy pokud bys se chtěl pojistit proti tomu, že vytopíš například sousedy, nebo vypálíš.
Za mě, pokud jsi normální, nemáš v bytě nějaké drahé obrazy či vybavení, A nevodíš si tam návštěvy, tipaře, a nerozhlašuješ co tam vše máš a kdy jezdíš na dovolenou, tak pojištění domácnosti ti nic moc nepřinese (bavíme se o bytě v bytovém domě, kde nemovitost je pojištěna ve smlouvě SVJ nebo BD), záleží co tam máš.
Napadá mě akorát kdyby sis to v bytě třeba vypálil, takový lokální požár, no tak na to se asi můžeš pojistit, to by schytaly akorát omítky a vnitřní vybavení, to by asi nešlo z pojistky SVJ, když by sis to zavinil sám vlastní hloupostí...
Ale třeba mě někdo chytřejší poučí, jak se pletu. já jsem lama
Howgh
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.