Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Artroza kolene

Od: vlado7 odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer. Mám artrozu 4.stupně v koleně. Při určitém pohybu nohy se mi přenáší bolest od kolene směrem ke tříslu. Souvisí bolest kolene s další bolestí? Kde mohou být jiné problémy? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Co takhle navštívit lékaře ,tady asi žádný odborník nebude ... Nebo bych se divil ,kdyby poskytoval info zadarmo ..

liska5
hodnocení

3x

Pokud to vezmu podle čínské medicíny, tak koleno a ledviny spolu souvisí a vzájemně se ovlivňují./.Lidi s ledvinovýma pytlíkama pod očima většinou mají problémy s koleny . Typicky Donutil./ No a dráha ledvin probíhá od středu chodidla přes vnitřní kotník po vnitřní straně lýtka a kolene až do třísla a... pak až ke klíční kosti. Takže koleno a tříslo je na trase. Tím by se to vyzařování bolesti vysvětlilo. A taky se mohlo předejít bolestem kolene proplachováním ledvin. Jenže při 4. stupni artrozy je pozdě, už moc nenaděláte. Chrupavka je vymletá natolik, že ani nepřijme všelijaké ty geladrinky, chondroitin, glukosamin a pod. Prostě se už sama neopraví. Kolik je Vám let? Zvažujete TEP?

Mate tu teoriu statisticky podlozenu napr na 1000 pacientoch?

Lištičko, máš pravdu! Já jsem velký skeptik a pokud si nesáhnu, nevěřím. Ty pytlíky pod očima a kolena v kopru, bolest od kolen až po někde ke kříži, to mají na dialýze všichni. Já asi potvrzují pravidlo nic z toho, naštěstí, nemám.

liska5
hodnocení

0x

Peter, východní medicina se uplatňovala a vyvíjela přes 5000 let, zaznamy o diagnostice a úspěšných terapiích, se předávaly. Ono je těžké tady vysvětlovat něco o typologii pacienta, o dvanácti párech orgánových drah, pentagramu, kolísání v nerovnováze Jin x Jang... Na to jsou obsáhlé knihy. Klasická dnešní medicína je tu sotva 200let, a jasně že hodně pokročila. Ano, má přístroje, ale vytratila se z ní intuice, celostní pohled, zakrnělo specifické vnímání, např nahmatání více typů tepu, tlakových bodů, usuzování z fyziognomie ... Medicínu dnes máme naporcovanou na jednotlivé obory, kde se to ostatní v těle jaksi nevnímá a nepočítá. U TCM /tradiční čínské mediciny/ jde hlavně o individuální přístup podle vysledováných souvislostí. TCM léčí člověka. Klasická západní medicina léčí nemoc. Takže lidi se stejnou chorobou v TCM dostanou různé léky podle své individuality dané geny i způsobem života. Je jen málo lékařů, co tu studovali medicínu a zároveň studují TCM. To je podle mne ideál.

id
Lištičko, nenechte se odradit rejpalama jako @peter a spol. Já vaše rady potřebuji a čerpám z nich. Nikdo jim vaše rady nenutí, sami neporadí, nemusí odpovídat, jen ze sebe dělají trapáky.
ben®
id - nemusíte mít obavu. Lištička se určitě odradit nikým nenechá, tak o její dálkovou diagnostiku a ordinovaní nepřijdeme. A až se naučí rozeznat rozdíl mezi radou pro tazatele a komentářem/reakcí na někoho, tak to bude ještě lepší.
liska5

Omlouvám se, to byl přehmat. Nemusíte být hned jízlivý. Já se do Vás taky neobouvám. Ten rozdíl mezi radou a komentářem k posledné reakci znám, ale už bylo pozdě to opravit. Asi mne "stáhlo" to, že už přede mnou na Petera někdo reagoval.

ben®
liska5 - no, vidíte. A já se snažil být tak miloučký a ani Lištička se nelíbila .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]