Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl to falešný poplach

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Přišel jsem domů unavený a měli jsme jít na přednášku a kávu už bych nestihl vypít, tak jsem během krátké chvíle vypil 1/2 l energeťáku.

Mám doma alkohol testr který jsem si už párkrát vyzkoušel po vypití piva a nebo panáku.

Nyní jsem ho použil bezprostředně po vypití výše uvedeného nápoje a ukázal 0,12 promile - po cca 10 minutách už ukázal nulu.

Když jsem se díval na složení nápoje, tak kromě vody obsahoval štávy z různého ovoce ( mandarinka, pomeranč, kivi a jiné ) a taurin.

Je možné, že to reagovalo na taurin?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je poměrně mnoho pochutin po kterých chvilkově nadýcháš. Neřeš to. Jinak půl litru energiťáku - solidní dávečka chemických sraček. Pij pravidelně a máš rezervačku na kardiologii...
hodnocení

A jak by toto řešila policie při silniční kontrole?

Nebo ten jejich přístroj na toto nereaguje?

Policie by to samozřejmě řešila, kdybyste nadýchal, zakázali by vám další jízdu, ale v takovém případě vás ještě pošlou na krev a tam by alkohol nepotvrdili, takže byste z toho vyšel bez trestu.

glyx

@ slavo:

Policie by to neřešila vůbec. Buď by Drager podle nastavení ukázal 0,00‰ rovnou, nebo by při opakovaných zkouškách (po 5 a 10 minutách) vyšla 0.

Navíc podle výrobce Drageru je po požití aromatických nápojů (např. ovocné džusy) nutné počkat se zkouškou 15 minut.

liska5
hodnocení

3x

Na únavu je potřeba nejdřív zavodnit organismus. Pořádně se napít vody. Pak Vás ani případné kafe tolik nevysuší. A energeťák vůbec nepít, to je chemie.

detox

Celá planeta a život JE CHEMIE, paní učitelko.

Mikrovlnku také asi nepoužíváte, protože dochází ke změně složení potravin. Asi podobně jako při procesu vaření :-D

A babička říkala, že nejhorší smrt je z vyděšení! V nářečí : "z leku". Jako z leknutí se :)

Ostatně už C. G. Jung před 100 lety pravil, že lidé s duševními problémy jsou často fanatickými hledači zdraví. Neustále pátrají po těch správných jídlech nebo nápojích, nekouří, nepijí, používají spoustu zažívací soli a jsou častými návštěvníky lékáren. Zkoušejí všechno možné, přesto se nikdy necítí zdrávi.

Btw. Já mám energiťák v autě, je lepší dojet v celku, než usnout za volantem. No, já myslím že každý řidič mě pochopí. Myslím že to zkonzumuju tak dvakrát do roka.

A co je prosím vás paní doktorko v tom energiťáku tak špatné, řekněme že mám verzi bez cukru?

liska5

Klukovi doporučuji vypít na únavu nejdříve vodu a nezvykat si na energetické nápoje. Toť vše!

Proč jsou energeťáky mladým někde zakázané, to najdete na netu. Vy si v autě pijte, co chcete!

Já se neděsím, ale nechci brát jednou léky. To jen Vámi ta zloba cloumá.

halamus
hodnocení

1x

České zákony sice vyznávají nulovou toleranci alkoholu u řidičů, ovšem do hladiny 0,24 promile je hodnota bez dalších důkazů neprůkazná.

"Důkaz" je třebas "přiznání", třeba řeknete, že před 3 hodinami jste si dal desítku.

Svého času někteří pro policejní testery používali přezdívku "detertor Margotek", v současnost Policie používá kvalitnější přístroje.

Nadýchat lze z mnoha důvodů, po použití ústní vody, po požití nealko piva... Postup je jednoduchý, nesouhlasit s výsledkem, pak se "dýchá" znova, mám dojem, že po 5 minutách. Zpravidla pak bývá nula. Pokud ani pak nesouhlasíte s případným pozitivným výsledkem, trvat na krevní zkoušce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]