Ahoj, s partnerem jsme se rozešli a já chci požádat o svěření svěření dcery dovylicni péče. Kdyby soud rozhodl v můj prospěch, může se přítel odvolat a dceru dostat do péče? Nebo je svěření do péče na trvalo? Pak mě zajíma, kdybych si změnila adresu trvalého bydliště na nájemní být, ale nájemní smlouva mi vyprchala a já se nemá kam přestěhovat, tím pádem by se že mě stal bezdomovec, kam by se má adresa trvalého pobytu presmerovala?
Zdravím. O svěření dítěte do své péče (nebo střídavé) může i otec dítěte zažádat kdykoliv. Takže svěření do péče jednoho z rodičů nemusí být trvalé. Co se týče trvalého pobytu - pokud Vám bude úředně zrušen majitelem nemovitosti, budete přihlášená na městský úřad.
Trvalé bydličště již není, je to jen admisnistrativní údaj zvaný trvalý pobyt a pře přestěhování pokud sama nenahlásíte=nezměníte adresu TP pak zůstává tato stále stejná! Maximálně může majitel bytu, pokud sama toto nezměníte, zahájit změnu TP a to trvá cca3 měsíce .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.