Nejste přihlášen/a.
Dobrý den tato situace se nestala naštěští mě ale jednomu bývalému kolegovi v práci, má u mě taktéž jeden menší dluh proto o tomto vím. Tvrdil že se měl na 3 měsíce dostat do špatné životní situace že mu měly vypadnout finanční příjmy a vzal si nejspíše u nebankovní společnosti či nějakého lichváře půjčku snad kolem půl milionu korun, přesnou částku neznám. Pokud by tedy v té době zfalšoval výplatní pásku a výpis z učtu s tím že měl mzdu ale neměl může mu za toto jednání hrozit stíhání u policie na podnět věřitele? Co by se dělo pokud by ta osoba šla do osobního bankrotu nebo insolvence? Splácet má prý nadále v plánu ale nevím kolik splátek a v jaké výši nezaplatil . Moralizovaní a kecy které nejsou NORMÁLNÍ A PŘÍMÉ ODPOVĚDI NA OTÁZKY si nechte pro sebe. Já dlužník nejsem já jsem jeden z věřitelů proto mě zajímá jestli se dlužník může teoreticky dostat do vězení , samozřejmě je mi jasné že musí splácet a nevyhýbat se řešení celé situace do které se dostal. Nemám a ani neznám obsah smluv které podepsal.
Jde o úvěrový podvod § 211 tr. zák. Pachatel může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti. Způsobí-li větší škodu, hrozí mu až pět let odnětí svobody. Pachateli tohoto trestného činu nemůže být schváleno oddlužení.
Nevím, jak u vás, ale v ČR vězení pro dlužníky neexistuje. A věřte, že se lichvář ke svým penězům dostane i jiným způsobem.
@magdon já se tu ale nebavím o nesplácení , mě zajímá jestli může být trestně stíhaný za zfalšovaný příjem? Většinou se dostane lichvář k penězům pokud to není někdo kdo nemá učet na další osobu či pouze po většinou hlavně hotovost a nepracuje na černo. Samozřejmě dobytnost či nedobytnost pohledávek záleží taktéž na IQ ale jak je daná osoba schopna daleko zajít jestli to bude v právní rodině právník,soudy,exekutor a blokace učtu a všeho majetku nebo zda i nelegální vymáhání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.