Prosím o pomoc... Mám klienta v EU, potřebuji mu vystavit fakturu. Já nejsem plátce DPH, on v zahraničí ano. Bohužel na internetu nacházím mnoho rozdílných rad... Vím, že se musím na FÚ stát identifikovanou osobou a pak tam půjdu dávat jakýsi jednorázový přehled kvůli DPH. Spíš mi teď jde o náležitosti oné faktury. Co musí obsahovat navíc oproti běžné vydávaným fakturám v CZ?
No,čo sa asi stane? Vy stratíte klienta v EU, ak vaša cena bude pre neho nerentabilná,lebo si on nemôže odpočítať DPH. Vy na vystavite len faktúru na cenu a bez uvedenia dane a s možným dodatkom,že nie ste platca DPH.
fakturantka
Já ale neřeším ztrátu klienta, na ceně jsme dohodnutí. Mně jde o náležitosti faktury - co musí formálně obsahovat navíc, oproti fakturám, které vystavují v CZ. Abych nevynechala nějakou položku a pak byla sankcionována, že jsem udělala něco špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.