Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktura do EU

Od: fakturantka odpovědí: 4 změna:
Prosím o pomoc... Mám klienta v EU, potřebuji mu vystavit fakturu. Já nejsem plátce DPH, on v zahraničí ano. Bohužel na internetu nacházím mnoho rozdílných rad... Vím, že se musím na FÚ stát identifikovanou osobou a pak tam půjdu dávat jakýsi jednorázový přehled kvůli DPH. Spíš mi teď jde o náležitosti oné faktury. Co musí obsahovat navíc oproti běžné vydávaným fakturám v CZ?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No,čo sa asi stane? Vy stratíte klienta v EU, ak vaša cena bude pre neho nerentabilná,lebo si on nemôže odpočítať DPH. Vy na vystavite len faktúru na cenu a bez uvedenia dane a s možným dodatkom,že nie ste platca DPH.

fakturantka
hodnocení

Já ale neřeším ztrátu klienta, na ceně jsme dohodnutí. Mně jde o náležitosti faktury - co musí formálně obsahovat navíc, oproti fakturám, které vystavují v CZ. Abych nevynechala nějakou položku a pak byla sankcionována, že jsem udělala něco špatně.

Vystavíte faktúru na dohodnutú sumu a na faktúre uvediete,že nie ste platca DPH, aby si nemohol uplatniť odpočet.

fakturantka
hodnocení

A kromě IBAN (SWIFT) asi nic zásadního uvádět netřeba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]