Nejste přihlášen/a.
chtěl jsem se zeptat, jaký máte názor na vrtání zubů bez umrtvovací injekce? Nacházím spousty lidí, kteří by bez ní nešli k zubaři. Můj zubař mi při vrtání vždy dává na výběr, ale dokáže odhadnout, kdy to nebude taková bolest a já v tom případě svolím bez injekce. Sem tam to zabolí, ale není to nic strašného. Mám nižší prah bolesti nebo jsou ostatní jen přecitlivělí?
2x
Ano, každý má jinak nastavený práh bolesti - ačkoliv to úplně vždy nemusí být pozitivní, buďte rád, že zrovna vy ho máte nižší a při ošetření netrpíte/nemusíte zbytečně zatěžovat svá játra léčivy.
@jk2021 " nemusíte zbytečně zatěžovat svá játra léčivy " zase opět se někdo vyjadřuje co o tom nemá absolutně tušení ( vadí mi pouze toto zbytek celkem ok ) a zbytečně píšete nesmysly. Toho léčiva je tak hrozně málo ( 5-6 ml možná i ještě méně? ) a pokud se takto kdokoliv nechá umrtvit nějakou část a nemá alergie, problémy s orgány nebo podobně tělo to naprosto v pohodě zpracuje a není to téměř žádná zátež. Mnohem horší je jak vyleze z ordinace a během celého dne vykouří celý balíček cigaret nebo se jde opít do hospody večer , toto způsobí mnohem více škody než jedno malinké umrtvení . Já osobně jsem si 2022 prošel 5x celkovou anestezií a operace během jednoho a půl měsíce ( poslední anestezie od před poslední byla časová mezera asi měsíc ) a játra, srdce i ledviny v naprosto výborném stavu. Ono kdokoliv kdo normálně a přiměřeně sportuje a má dobrou životosprávu tak s celkovou anestezií nemá problém. Jak často kdo prochází lokální nebo celkovou aneatezií nebo rentgeny?
1x
Na zubu moudrostí je to asi zbytečné řešit a po uspání už by ten švih nebyl o ničem, spíš bych spadl pod auto![]()
0x
Teď mám novou a je zlatá. Občas se zeptá, jestli chci injekci, v takovém případě jí většinou odmítnu, a občas sama vyhodnotí, že jí budu potřebovat. Dala mi zuby do kupy po té dřívější, zejména zfušované výplně kanálků, a chodím tam rád a vesel, oproti dřívějšímu stavu, kdy jsem občas opravdu bolest nezvládal.
Dneska jsem dostal už Tad na poradně jednu vítku. Kvůli dementům co psali odpovědi a byli na DĚLO.
Teď napíšu taky názor, ne sprostej - kdyby mi řekla kráva něco ohledně prostojů, tak bych měl chuť jí vlepit. Ať mi nikdo nepíše o možnosti jít k jinymu zubaři - je jich málo a za druhý vystudovali za peníze národa. Tím samozřejmě neříkám, že by měli dělat za průměr mzdy... jen trošku respektu k pacientovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.