Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání s injekci nebo bez?

Od: zoubar odpovědí: 18 změna:
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jaký máte názor na vrtání zubů bez umrtvovací injekce? Nacházím spousty lidí, kteří by bez ní nešli k zubaři. Můj zubař mi při vrtání vždy dává na výběr, ale dokáže odhadnout, kdy to nebude taková bolest a já v tom případě svolím bez injekce. Sem tam to zabolí, ale není to nic strašného. Mám nižší prah bolesti nebo jsou ostatní jen přecitlivělí?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

2x

Ano, každý má jinak nastavený práh bolesti - ačkoliv to úplně vždy nemusí být pozitivní, buďte rád, že zrovna vy ho máte nižší a při ošetření netrpíte/nemusíte zbytečně zatěžovat svá játra léčivy.

mudrc

@jk2021 " nemusíte zbytečně zatěžovat svá játra léčivy " zase opět se někdo vyjadřuje co o tom nemá absolutně tušení ( vadí mi pouze toto zbytek celkem ok ) a zbytečně píšete nesmysly. Toho léčiva je tak hrozně málo ( 5-6 ml možná i ještě méně? ) a pokud se takto kdokoliv nechá umrtvit nějakou část a nemá alergie, problémy s orgány nebo podobně tělo to naprosto v pohodě zpracuje a není to téměř žádná zátež. Mnohem horší je jak vyleze z ordinace a během celého dne vykouří celý balíček cigaret nebo se jde opít do hospody večer , toto způsobí mnohem více škody než jedno malinké umrtvení . Já osobně jsem si 2022 prošel 5x celkovou anestezií a operace během jednoho a půl měsíce ( poslední anestezie od před poslední byla časová mezera asi měsíc ) a játra, srdce i ledviny v naprosto výborném stavu. Ono kdokoliv kdo normálně a přiměřeně sportuje a má dobrou životosprávu tak s celkovou anestezií nemá problém. Jak často kdo prochází lokální nebo celkovou aneatezií nebo rentgeny?

hodnocení

2x
Ono především záleží, jak hluboko tou vrtačkou jde. V každém případě nevidím důvod, proč si to nechat vrtat ve 21. století bez umrtvení.

hodnocení

1x
Snažím se to vydržet bez. Z pěti zubů spravovaných postupně v posledních letech (komplet výměna plomb po dvaceti a více letech) injekce snad jen jednou. Kdo se bojí, ať si to nechá umrtvit, není na tom nic špatného.

hodnocení

1x
Taky se nechavam umrtvit nevidim jedinej dúvod se trénovat bolestí

hodnocení

1x
Neslyšel jsem ještě v okruhu známých, že by někdo dostával injekci při vrtání a ani moje zubařka se neptá. Takže vrtání či čištění kanálků se dá vydržet a přežil jsem i dvouhodinové trhání zubu, protože ho ulomila, za živa protože ze tří injekcí nezabrala ani jedna. Ale za hodinu už jsem seděl na kole a dával si švih, alespoň kilečko, stejně jsem jíst nemohl a ono to tak nějak přestalo bolet samo,asi tím, jak byla poptávka po krvi v nohách.
To musíte chodit k zubaři a ne ke kováři. Dříve se také zuby ve větší míře trhaly, zatímco dnes existují metody a nástroje, kdy se dá často zub zachránit, ačkoliv to stojí více času, úsilí a peněz. Říká se tomu pokrok. Stejně jako možnost si nechat píchnout injekci supracainu a při zákroku si zdřímnout.

Na zubu moudrostí je to asi zbytečné řešit a po uspání už by ten švih nebyl o ničem, spíš bych spadl pod auto:)

hodnocení

0x
Ďobat injekční jehlou do dásní.
Není lepší rajský plyn?
Ta jehla skoro jako vlas dnes není nějak echt nepříjemná. Přirovnal bych to k očkování. Po tetanovce v mládí vždy dva dny kulhání. Dnes? Prakticky téměř bezbolestně do ramene a vše ok.
Jo vzpomínám do dneška, to ďobaní do horního patra když mně trhali jedničky a dvojky.:-D

vili
hodnocení

0x
Dřív jsem chodil k lékařce, která vždy říkala, že jsem chlap a že to vydržím. V zásadě dávala narkózu jen při trhání, a i v takovém případě jen minimální umrtvení, takže jsem občas dost trpěl. Pamatuju se, že jednou jsem se s ní pohádal, když mi při zákroku opravdu hodně způsobovala bolest, že to chci připíchnout, a ona argumentovala, že kdyby to dělal každý, bude mít hodně prostojů, a nakonec mi tedy injekci dala a pak už to bylo pro mě snesitelné. Na konci její "kariéry" jsem už občas radši šel na pohotovost než k ní.
Teď mám novou a je zlatá. Občas se zeptá, jestli chci injekci, v takovém případě jí většinou odmítnu, a občas sama vyhodnotí, že jí budu potřebovat. Dala mi zuby do kupy po té dřívější, zejména zfušované výplně kanálků, a chodím tam rád a vesel, oproti dřívějšímu stavu, kdy jsem občas opravdu bolest nezvládal.
argumentovala, že kdyby to dělal každý, bude mít hodně prostojů
Dneska jsem dostal už Tad na poradně jednu vítku. Kvůli dementům co psali odpovědi a byli na DĚLO.
Teď napíšu taky názor, ne sprostej - kdyby mi řekla kráva něco ohledně prostojů, tak bych měl chuť jí vlepit. Ať mi nikdo nepíše o možnosti jít k jinymu zubaři - je jich málo a za druhý vystudovali za peníze národa. Tím samozřejmě neříkám, že by měli dělat za průměr mzdy... jen trošku respektu k pacientovi.

runner2
hodnocení

0x
Řadu let zpět se při vrtání ani při čištění kanálků umrtvení nenabízelo. Za mě to bolestivé bylo, dalo se to vydržet ale nic na co by se člověk těšil. Můj zubař dnes dává injekci automaticky, ani se neptá. A já jsem za to rád. Ale záleží jak hluboko vám vrtá.

hodnocení

0x

Při vrtání? Nikdy jsem neměl, ani při trhání nervu a čistění kanálku.Jedině při trhání zubu,asle i tam jednou bez, zaživa!

Ale jak je tu již psáno-každý máme jiný práh bolesti!

hodnocení

0x
Osobně při vrtání nikdy. A nemůžu říci, že by to někdy nějak extra bolelo. Nebolelo.
Pro mě lepší vydržet případných pět vteřin bolesti, nežli mít po injekci půl dne hubu celou tupou.

re4zon
hodnocení

0x
Jestli te to neboli, tak mas VYSSI prah bolesti.

hodnocení

0x

Desítky let jsem měl zubaře "zdarma" a injekce nikdy potřeba nebyla. Teď už jsem sehnal pouze drahého zubaře a najednou injekce potřeba je. Tak asi tak. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]