Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před 7mi měsíci se nám narodil krásný kluk. Vše je v pořádku, jen v jednom to stále není to co to bývalo 8 měsíců před porodem. A to je vztah ženy ke mě a k milování samotnému. Doufal jsem, že nějaký 4-6 měsíc se její vztah ke mě bude zlepšovat, ale ona je pořád tak nějak chladná. Kdybych nevyvíjel iniciativu k fyzickému kontaktu já sám, asi by jsme se sami sebe nedotkli již 15 měsíců. Je to pro mne dost psychicky náročné a strašně se tím trápím, že mne žena ignoruje a má k samotnému milování negativní přístup.
Prosím o radu či podporu, kdy by se situace mohla zlepšit, máte někdo stejnou zkušenost? Mám pro zlepšení přístupu mé ženy ke mě, něco udělat?
Předem děkuji moc za Vaše rady a zkušenosti
Je to naprosto normalni situace a verte, ze v tom nejste sam. Jednak to muze byt zpusobene porodnim poranenim, ktere muze byt citlive i roky po porodu. Dale zvysena hladina prolaktinu pri kojeni ma za nasledek snizeni libida. Jedna kolegyne mi dokonce rikala, ze jak po ni porad lezlo male dite, kazdou chvili ho musela chovat atd., ze ji byly doteky neprijemne a byla rada, kdyz na ni nikdo nesahal. Podstatnou roli hraje samozrejme i unava manzelky, ktera se od ditete nehne, ma ho cely den na ocich a k tomu se musi starat o domacnost. Zkuste treba o vikendu vzit veskerou peci o dite a o domacnost na sebe, aby si ona mohla odpocinout, idelne at si vyjde sama nekam ven. Ale obavam se, ze po takovem vikendu zas nebudete mit silu vy:D. Ne nadarmo se rika, ze zenu maloco tak vzrusi, jako vytrena podlaha (vyluxovano, vyprano, vyzehleno, uvareno, umyta okna...doplnte dle libosti). Ve vasi situaci je spousta novopecenych tatinku, tak nezoufejte a jeste pockejte, bude lip. My s pritelem teprve cekame a ja ho uz dopredu upozornuju, ze si tak rok poradne nezasoulozi. To same mu potvrdili i kolegove v praci. Vse je to o komunikaci, takze je na miste si promluvit se zenou, ale nic ji nevycitat a do sexu ji nenutit. A nez trvat na soulozi, spokojit se s nekoitalnimi aktivitami, ktere muze uspokoji, ale zenu prilis neunavi. Ze sve vlastni zkusenosti vim, ze vecer je clovek kolikrat tak unaveny, ze hlava by sice chtela, ale telo by radeji uz slo spat, takze presunout sexualni aktivity kuprikladu na vikendova rana nebo dopoledne.
Párkrát mi přišly divné americké filmy, kdy si manželé vzali hlídání k děcku na noc a šli do hotelu. Na večeři, případně taneček nebo kino a pak hotelový pokoj. Ale ono to má něco do sebe. Víte, žena se chová tak, jak s ní muž jedná. Budete-li jí říkat mamko a plácat ji po zadku, bude mamkou. A když jí dáte kapičku luxusu, bude milenkou. Asi je to i časově i finančně náročné, ale ten výsledek stojí za to.
Rozbijte, alespoň na chvíli, stereotyp, udělejte něco mimořádného, aby se ona cítila mimořádně! Aby v ní zatrnulo, když si na to vzpomene.
dobrá rada PB!
miminko je psychicky náročné pro oba dva - nejen pro vás. Vaše paní asi bude unavená jak prací okolo tak stereotypem. Pokuste se udělat si hezký víkend - vyjeďte si i s malým někam do penzionu nebo do lázní, odpočiňte si oba - běžte s klukem na procházku a mámě zařiďte masáž a bublikovou koupel... večer malého uložte ... a třeba budete koukat...
řešení je jednoduché, najít si milenku, která je na tom stejně...hodmně chlapů také ztrácí zájem případně i schopnost milovat se, takže vdanu se závazekem, mladší a vhodnou
Dobrý den, jsem měsíc po porodu a můžu Vám říct, že na milování jsem také neměla pomyšlení. Manželovi jsem po několikerém naléhání řekla, že jestli se bude chtít milovat, tak si musí vzít na starost malého, pohlídat ho, přebalit, uspat, abych měla aspoň chvíli klid sama pro sebe a aspoň trochu si odpočinula. Od té doby nám to funguje výborně, manžel se stará o malého celý víkend a já mám tak dostatek času na odpočinek a večer na manžela. Kdyby mi nepomohl a nechal to všechno na mě a naléhal, tak bych taky neměla na nic ani pomyšlení...
Co by jsi chtěl?Jestli tě čeká to samé co mne,tak UTEČ.
Moje bejža když zjistila,že je ,,v tom"tak mi už nedala.Po porodu ještě přidala rok a půl a pak s frekvencí 8,až 10,krát za rok bohatě stačí.Aspoň ona si to myslela.Tak si to užij a dej vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.