Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo les? Co to obnáší? Na co si dát pozor?

Od: lez odpovědí: 6 změna:

Myslím menší les, kde hospodáře vykonává státní pracovník, takže o tomhle se vlastně ani nemusíte vědět, zajímá mě, na co si dát pozor.

Zatím mám zjištěno toto:

- Dát si bacha na stromy, aby nespadly někde mimo les

- Dát si bacha na kůrovce

Pokud někdo cizî vleze do lesa, tak tam dej na vlastní nebezpečí, když se tam zabije, tak to je jeho riziko

Oplotit by šel les asi jen po vykácení a zřízení nové výsadby – školky? Jaký je to přesně §a kde se to řeší, když chci zaplotit les - Školku, aby mi tam někdo nelez.

Protože normálně do lesa zákaz vstupu nejde dát

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Mit les obnasi spoustu driny a hovno z toho, kdyz prijde kurovcova kalamita.

Z lesu dostanes narizeni mit do brezna pokacene oznacene stromy a nikoho nezajima, jak to udelas. Pak dostanes narizenou vysatbu a nikoho nezajima, jak to udelas. Pak se ti za oplocenku dostanou srnky a vsechno sezerou. Kdyz nesezerou, zaroste to travou a uschne. Takze jak pako chodis vyzinas aby se alespon neco chytilo.

Pak prijdou myslivci, kteri si u tebe zridi honitbu, prikrmuji prasata, aby jim lezla az pred musku a ty mas pul lesa rozrytou.

Pak te dojdou sily, les sezere kurovec, suche prodas nastojato za par korun a mas konecne klid.

Vim, o cem mluvim.

kurovce

Takže pěstovals sazenice z šišek? Taková zahrádka že?

Ani na ty kůrovce není dotace?

Teď to není tak špatné, dotace jsou i na stavbu oplocenky a prořezávku.

hodnocení

3x
V mém lese jsem měl oplocenky. V koubařské sezóně vždy někdo přišel a povalil a pošlapal plot i když o kus dál byla branka.
Dotace nemám nárok a když nějaké byly byla to směšná částka. Lesu po kůrovci nechávám přirozenou obnovu. V zákoně je jasně napsané že část dřevní hmoty musí na pozemku zůstat. Chodily výhružné dopise od lesáků, ale ty nebyly právoplatné. Souše nastojáka je lepší pokácet dokud na patě nejsou shnilé a nepadají náhodnými směry.

hodnocení

0x
Axus, presne popsane. To byly duvody, proc jsme se lesu zbavili a mame klid.

hodnocení

0x
Vlastnili jsme les. Jsou to starosti. Z těžby peníze nic moc...Leda tak těžba krásných dubů na dřevo. Ale to je zase obrovská škoda. Sranda je, když nalezneš ve svém lese zbytky táboráků a odpadky kelímky od jogurtů, lahve od chlastu
Obecně varuju před investicema do nemovitostí. Tady třeba lidí co nakoupili chalupy a chaty sem už skoro vůbec nejezdí ani na jaře. Jen v létě zachlastat se známými, investovat do údržby se nechce, zjistili, že ani ty rajčata a jahody nerostou jen tak samý bez starostí. .
Trochu jsem odbočil, jen tím chci naznačit, jak si lidi věci představují jednoduše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]