Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Násilí ve společnosti

Od: kaia odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
máte taky pocit, že stoupá násilí ve společnosti? Včera si šel známý večer nakoupit. Před obchodem mu neznámý muž vrazil, tak mu to vrátil. A hned na něho skočili další dva. Naštěstí má jenom bouli, protože je dost silný. Akorát mu ukradli telefon. A není to jediný případ z poslední doby. Například další známý už leží několik týdnů na JIP. Dlužil někomu peníze, naběhlo na něho nekolik chlapů, vymlátili mu zuby, vypadá to u něho na trvalé poškození mozku.
Můžete mi říct, proč tohle lidi dělají? Jestli lidem už totálně je*e?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

13x
Spis by to chtelo zamyslet se, v jake lokalite a jake socialni bubline se pohybuju a od koho si pujcuju.

jirib
hodnocení

9x
Měla by jste změnit okruh známích...
Normálním lidem se toto nestává...
Z práce domů,z domu do práce,z práce domů,z domu do práce...někdy ani nevím jak jsem se dostal do postele...

chlochydess*
hodnocení

5x

Tak na peníze je většina lidí právem háklivá a pokud jim je někdo dluží, jdou si po ně různými způsoby.

To ale není důkazem, že by mezi lidmi rostla agresivita.

Víte, co je to? Je to DŮKAZ, ŽE TEN VÁŠ SVATÝ KAMARÁD SI NEDOVEDE UHLÍDAT SVÉ ZÁVAZKY! Vzkazuji mu, ať si nepůjčuje, když neumí včas vracet.

hodnocení

5x

Stejná situace před desítkami let, jak rychle se tuto zprávu dozvíte?

Kriminalita klesá, ale rychlejším šířením a častějšími zprávy se to nezdá.

Zrovna teď, na ČT1, 19:05 , průzkum ...lidi považují svoji bezpečnost vyšší, nežli dříve...

Přesně moje řeč. Dřív než se člověk něco dozvěděl, tak už to nebylo aktuální. Dnes pustíte net a vidíte kdo, kde, kdy a co.

ringo, OK.

někdy i v přímém přenosu

kaia
hodnocení

Tyto příhody nejsou z médií, z TV ani z internetu. Ale z osobních rozhovorů.

kdosi
hodnocení

1x

Zadluží se u mafiánů, neplatí, vymlátí mu zuby, vypadá to poškození mozku - těm lidem asi fakt jebe.

...

Já si objednal osciloskop, na dobírku, volá obchodník, jestli bych mu to nemohl místo dobírky zaplatit na účet, že k tomu fakturu přiloží. Tak jsem řekl, že beze všeho a až tu fakturu dostanu do ruky, tak ji samozřejmě zaplatím hned a ne až možná někdy po splatnosti.

Tohle se v mojem okolí považuje za běžný přístup a nikdo nikomu zuby nevymlacuje...

Ale celkově mi přijde, že násilí spíš dlouhodobě klesá.

Když porovnám,co jsem zažil dřív s tím co vidím teď, tak mi to přijde očividné, ale samozřejmě roste informovanost, takže když nemají noviny senzaci na zaplácnutí místa, tak tam holt nedají závazek svazáků z Horní Dolní u Humpolce, ale raději zkopaného psa z Dolní Horní u Detroidu, nebo domlácenou manželku z Nižnych Zemljanek na Sibiři protože senzace prodávají a někde na světě se zaručeně něco děje. Dřív bychom se o tom psovi, nebo manželce nedoslechli, protože to Mediální Mrdky (Tm) nemály tak snadno po ruce.

kaia
hodnocení

Nic z toho, co tu píšu, v žádných médiích nebylo. Nepíšu tohle na základě zpráv v televizi. Ještě jeden případ pár měsíců starý: dva Ukrajinci něco řvali na dalšího známého. On jim vůbec nerozuměl. Pak se na něho vrhli, on je nakonec zpacifikoval. Kolemjdoucí si všechno akorát natáčeli, nepomohli.
kdosi

Chápu to správně, že celkovou úrověň násilí ve společnosti hodnotíte na na třech svých známých, z nich jeden považoval za výhodné nesplácet mafiánům a ono to výhodné nebylo a o ostatních nevíme nic?

To skutečně spíš na to, abyste se zamyslel, s kým se to kamarádíte ...

hodnocení

1x

My, lidé, jsme se Stvořiteli, příliš nepovedli. Lidé byli vždycky, jsou a budou, gresivní parchanti. Vezmi si, ač bezvěrec, knihu knih, Bibli. Stephen Kong se vyděsil! Proč myslíš, že byla potopa, Sodoma i Gomora, války a boje po celé věky, kdy lidstvo sxistuje? Hajzlíci jsme byli, jsme a budeme. Teď jen musíš mít rozum a těm průšvihům nechodit naproti. Neléz tam, kde jen víš, že bezpečí nenajdeš.

doplněno 27.03.24 11:59:

Máš pravdu, naprostý souhlas! Ale není to tak snadné. Celý barák jsme si stěžovali na výrobce a prodejce drog, v protějřím domě, kdy z balkony prodával, všem na očích. Téměř rok rvalo, než ho dostali. Asi museli nasbírat důkazy. A teď jsme rádi, že už není v našem městě. *zed* To všechno je hodně smutý příběh.

kaia
hodnocení

Bohužel asi naše město přestává být ve večerních hodinách bezpečné. Jsou tu přistěhovalci z nejmenované země, taky by to chtělo pozavírat pár dealerů a vařičů asi.

Které město?

kaia
hodnocení

Nechci být úplně konkrétní, ale severní Morava. Zjistili jsme, že pondělního přepadení se zúčastnil recidivista nedávno propuštěný z vězení, kde seděl za loupežné přepadení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]