Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
nedávno nám zemřela babička která za dědu prakticky vše dělala. Mraky let nešel sám ani do krámu apod.
Chodíme mu nakupovat, venčit psa jelikož ho bolí nohy a jak on sám tvrdí tak to má z nedostatku pohybu ale prostě nechodil. Už ale pochopil a chodí více.
Lítame tam x krát denně a už nás to vyčerpává, i to jeho zapomínání.
Myslím si že do toho obchodu by mohl začít chodit sám, ani auto už si netankuje sám. Jako by měl z těhle míst nějaký blok.
Jak mu šetrně domluvit? Uráží ho jakmile máme někdo jiný program.Rádi mu pomáháme ale takhle to chtě nechtě nejde dál. Před smrtí babičky to bylo to samé, byla z něj už hrozně unavená.
Tohle si myslím že nebude nutné, on má prostě zafixovanou lenost. Vím že by byl normálně schopný se o sebe starat.
Samosebou se mu zařídí i obědy od peč. služby. Má u nás rozvoz.
Člověk, který má od lékaře vystavené potvrzení o tom, že může řídit auto, žádnou pomoc nepotřebuje. Připouštíte si problém, který nemáte. Kolik je dědovi let a jakými nemocemi trpí? Bylo by dobré popovídat si s jeho praktickým lékařem. Možná, že by mohl doporučit vyšetření u psychiatra nebo pro vás konzultaci s psychologem.
Já nebudu tak radikální. je možné, že stařecká demence začala dřív, než jste si to uvědomili. A pan Parkonson se chechtá za dveřmi.
Podle nejnovějších poznatků začíná Alzheimer dávno predtim, než jsme si mysleli ... takže už ho má dávno i ten, u kterého ještě nejsou žádné fyzické projevy
Jo jo, to je už všeobecně známo. Dokonce v konečné vývojové fázi jsou prostředky pro podchycení a léčení této nemoci, zvláště u mužů po 45tém roce života. Jen jsem chtěla říci, že když přichází následky stáří které likviduje tělo, mozek i psychiku, dochází k tomu tak, že pokud ten člověk se fyzicky prudce nezmění, není nic, na povrchu vidět. Okolí člověka bere jako takového, kterého byli zvyklí, celá desetiletí, vídat. Nikomu ani nenapadne, že starý člověk už dávno není tím, na kterého se stále spoléhají. Občas mu politují kolena, ale spíše je rozčiluje zapomnětlivost, neschopnost soustředit se, zmatkování, prudké změny nálady. Je to demence? Je to alzhajmr? Je to lenost? Je to strach z nové situace, kterou nemusí zvládnout? Vždyť vypadá tak dobře!
Jakých hodně věcí? Zvládnout si nakoupit, najíst se, uklidit si doma a umýt se, to není hodně věcí, to je základ sebeobsluhy. Až tohle nezvládnu a nebude to jen chvilkové, třeba po operaci kyčle, ale bude to setrvalý stav, nechci být na tomto světě. Sedět, čumět a čekat na to, kdo mi co přinese, to není život pro mě. Kdo není schopen se o sebe postarat v základních věcech, nemůže žít sám. Buď domov důchodců nebo placený pečovatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.