Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
úvodem, pracuji v rámci areálu, nejbližší kolektiv cca 10lidí (nejsem tedy já ani kolegové celou pracovní dobu na dílně, ale různě po areálu).
Dochází zde převážně k drobným krádežím osobních věcí, na dílnách a šatně (přístup sem má jen zmíněných 10lidí.) Ztrácí se hlavně stokorunové položky (nabíjecí kabely, nabíječky, osobní nářadí, ale i jen kusy nářadí ze sad.) Jednou v řádu tisíc (osobní akuvrtačka, okradený si nebyl jistý zda jí někde nezapomněl tak to nechtěl dál řešit).
Tušíme kdo z kolegů to dělá, ale netuším jak to řešit dál. Vedoucí jen pokrčí rameny a dál neřeší, maximálně apeluje na důkladné zamykání dílen (marně, zloděj má klíče i přehled..., posledně když se mi něco ztratilo tak jsem byl na školení mimo areál...).
Budu rád za každou radu, názor, ale i zkušenost.
Asi mi nezbyde nic jiného, než vše důkladně zamykat do šuplíků a skříněk a mít přehled o všem co si kde odložím...
Kdybych měl 100% jistotu, že to krade konkrétní osoba, proč mu neukázat jeho vlastní medicínku?
Jednou by se mu třeba ztratily cigára (absťaky jsou mocný trest), jindy bota (v zimě velmi účinné), jindy baťoh (s Lidl igelitkou se chodí z práce blbě), vypařit se dovedou dokonce i kliče od baráku (nedobrovolně strávená noc venku by mohla být slušným upozorněním). Nikomu se s tím nechlubit, věci klidně schovat na pracovišti, kde se později zázračně najdou. Plat má snížený, takže náhodilé a nevysvětlitelné ztráty osobních věcí by mohly být účinným opatřením a poučením. Ale musíte si být 100% jistí, jinak by to byla stejná krádež. Ale ode mně to nemáte!
Zaměstnavatel na tvůj návrh, ať zaměstnavatel nainstaluje V inkriminovaných místech tajně fotopast, nereaguje?
Tobě to asi za to nestojí investovat do fotopasti, ještě by byla ukradená, že? Ale do fotopasti už se dá schovat a Airtag. Vyžaduje to nějakou elementární aktivitu, udělat tato opatření, zaměstnavateli to je asi jedno, jestliže nejde o jeho nářadí? No tak to je těžký, potřebujete alespoň dva jasný důkazy, buď svědky nebo fotky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.