Nejste přihlášen/a.
Mám nedostatek hořčíku (křeče do nohy, ruky) a potřebuji ho doplnit. Zřejmě i nedostatek draslíku. Některé přípravky mají sotva 50% denní dávky a podle mého potřebuji hořčíku asi dost. Žeprý existují různé druhy hořčíku ... který nejvíce doporučujete?
Magnosolv je sice na předpis, a hodně lidí ho tím doporučuje, ale obsahuje anorganické formy hořčíku. Ty se špatně vstřebávají, tzn. že tělo si z nich nedokáže trávením vytáhnout ten horčík do těla. Proto bych doporučil spíše organické formy hořčíku. Názvy jsou následující. Podle nich hledat prášek nebo tablety v e-shopech, případě se po nich ptát v lékárnách:
- bisglycinát hořečnatý *** citrát hořečnatý *** taurát hořečnatý *** jablečnan hořečnatý *** laktát hořečnatý *** L-threonát hořečnatý
Pro porovnání
- špatné anorganické formy mají vstřebatelnost od 2 do 20 %
- vstřebatelnost organických forem je 80 až 90 %
Zajímavé, že pojišťovna proplácí něco, co je podle vás k ničemu? Pojišťovně to ještě někdo chytrý neřekl?
Pojistovak - Že něco proplácí pojišťovna neznamená, že to k něčemu bude.
Samozřejmě se můžete dopovat předepisovanými anorganickými hořčíkovými tabletami s mizivou vstřebatelností, jestli vám nevadí ten hořčík splachovat s exkrementy do záchodu. Anorganické hořčíkové tablety mají projímavý účinek, takže alespoň na řešení zácpy jsou užitečné. Pojišťovna tak myslí na to, abyste neměl zácpu.
Dobrý den, je to v podstatě jedno, ale já mám rád ty ochucené, šumivé a rozpustné tablety. Zdravím!
Tak proč tam v recenzi píše: Rychla pomoc od kreci i od bolesti hlavy
Asi protože vstřebatelnost bude podle toho, jaká Saturace je v těle že? Když ho máš dost, no tak se nevstřebá a naopak
S hořčíkem je ten problém, že ho tělo neumí uložit a tedy preventivní užívání je zbytečné. Jestli můžete, sežeňte si Magnosolv. Ten je velmi rychle působící, rozpustný ve vodě. Jestli vám lékař nedá recept a volně v lékárně neprodají, kupte takový, který je čistý, snad jen s jedním prvkem. Rozhodně nekupujte konglomerát několika prvků A podívejte se v sámošce a v drogerii. Tam vyjde o polovinu levněji,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.