Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který hořčík koupit v lékarně

Od: pavellutter odpovědí: 15 změna:

Mám nedostatek hořčíku (křeče do nohy, ruky) a potřebuji ho doplnit. Zřejmě i nedostatek draslíku. Některé přípravky mají sotva 50% denní dávky a podle mého potřebuji hořčíku asi dost. Žeprý existují různé druhy hořčíku ... který nejvíce doporučujete?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucina
hodnocení

5x
Za mě je nejlepší Magnosolv, ale ten je na předpis. Zřejmě nedostatek draslíku? A to si myslíte nebo vám to řekl lékař? Každopádně byste si to měl/a zjistit, protože nedostatek nebo nadbytek draslíku může způsobovat i vážně zdravotní problémy.

hubert
hodnocení

4x

Magnosolv je sice na předpis, a hodně lidí ho tím doporučuje, ale obsahuje anorganické formy hořčíku. Ty se špatně vstřebávají, tzn. že tělo si z nich nedokáže trávením vytáhnout ten horčík do těla. Proto bych doporučil spíše organické formy hořčíku. Názvy jsou následující. Podle nich hledat prášek nebo tablety v e-shopech, případě se po nich ptát v lékárnách:

- bisglycinát hořečnatý *** citrát hořečnatý *** taurát hořečnatý *** jablečnan hořečnatý *** laktát hořečnatý *** L-threonát hořečnatý

Pro porovnání
- špatné anorganické formy mají vstřebatelnost od 2 do 20 %

- vstřebatelnost organických forem je 80 až 90 %

pojistovak

Zajímavé, že pojišťovna proplácí něco, co je podle vás k ničemu? Pojišťovně to ještě někdo chytrý neřekl?

Pojišťovny proplácí každou hovadinu, ale pokud mají proplatit nějakou dražší léčbu tak to né, to se lidí musejí skládat, nebo víčka.
hubert

Pojistovak - Že něco proplácí pojišťovna neznamená, že to k něčemu bude.

Samozřejmě se můžete dopovat předepisovanými anorganickými hořčíkovými tabletami s mizivou vstřebatelností, jestli vám nevadí ten hořčík splachovat s exkrementy do záchodu. Anorganické hořčíkové tablety mají projímavý účinek, takže alespoň na řešení zácpy jsou užitečné. Pojišťovna tak myslí na to, abyste neměl zácpu.

nov

A co Magne B6 Forte? Ten užívám já.

"Magne B6® Forte je doplněk stravy s osvědčenou kombinací hořčíku a vitamínu B6 na podporu psychiky, nervů, energie a na snížení únavy a vyčerpání.
Obsahuje převážně citrát hořčíku pro účinné doplnění hořčíku v organismu."

hodnocení

1x
Pěkný den,nechte si předepsat od lékaře magnosolv. Budete to mít zadarmo

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to v podstatě jedno, ale já mám rád ty ochucené, šumivé a rozpustné tablety. Zdravím!

doplněno 25.03.24 19:34: pavellutter - viz odkaz je hořčík, který pro dobrý pocit z toho, že dochází k léčení, bohatě stačí (a není ani moc drahý, což také léčbu zpříjemňuje).
notino.cz/...
Zdroj horčíku ve výrobku, který uvádíte, je oxid hořečnatý, což je snad nejhorší zdroj horčíku na trhu, jelikož vstřebatelnost hořčíku z něho je minimální. Z těchto tablet si tělo hořčík prakticky vůbec neveme.
ho

Tak proč tam v recenzi píše: Rychla pomoc od kreci i od bolesti hlavy

Asi protože vstřebatelnost bude podle toho, jaká Saturace je v těle že? Když ho máš dost, no tak se nevstřebá a naopak

@ho: proč asi? Je to marketing a prakticky nelžou, protože tohle jsou učinky horčíku. Bohužel už nezmiňuji, že z toho jejich produktu si tělo neveme skoro žádný.

hodnocení

0x

S hořčíkem je ten problém, že ho tělo neumí uložit a tedy preventivní užívání je zbytečné. Jestli můžete, sežeňte si Magnosolv. Ten je velmi rychle působící, rozpustný ve vodě. Jestli vám lékař nedá recept a volně v lékárně neprodají, kupte takový, který je čistý, snad jen s jedním prvkem. Rozhodně nekupujte konglomerát několika prvků A podívejte se v sámošce a v drogerii. Tam vyjde o polovinu levněji,

hodnocení

0x

Mne doktorka doporucila Magnerot, ze se dobre vstrebava.

Který hořčík koupit v lékarně

ho
hodnocení

0x

V Lidlu mají tohle za 17-21:

kaloricketabulky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]