Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společné bydlení s partnerkou

Od: cgo odpovědí: 14 změna:

Dobré ráno,

jaké u vás bylo sestěhování s partnerkou? Mám strach že se tím mometem hodně změní, zevšednění a tak podobně.

Z mojí strany určitě ne, to vím jistě. V tuhle chvíli je to ten nejlepší vztah v mém životě ale na základě zkušeností z minulosti mě to nějak hlodá i když jsem ještě takhle s žádnou nežil, je první s kým bych byl schopen to udělat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Změní se a to podstatně. On je rozdíl, když partnerku (partnera) vidíte párkrát týdně načinčanou, odpočinutou a natěšenou a po schůzce jí dáte pusu a jdete domů, nebo když jí vidíte každodenně po ránu neupravenou, nevonící, večer unavenou z práce, někdy s mizernou náladou... ...a nemáte kam utéct... Sestěhování je taková zkouška, jestli ten Váš vztah má šanci vydržet.

"Z mojí strany určitě ne, to vím jistě."

Dost si věříte. Tohle můžete prohlásit nejdřív tak po půl roce společného bydlení. Na tom už ztroskotalo mnoho známostí a všichni si mysleli, že se to přece jim stát nemůže.

Ale zkusit to stejně jednou musíte. Přeju hodně štěstí *zdravi*.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, to si musíte vyzkoušet sám - tady nikdo nezná ani Vás, ani tu partnerku a ani další okolnosti. Každopádně, jiné to je. Zdravím!
P.S. Počítejte s tím, že např. V koupelně bude hodně různých sprejů a lahviček .
doplněno 25.03.24 13:54: Doplním ještě dvě rady - nepořizujte si do bytu, který se změní na společné bydlení, společně/společného psa (žije dlouho a v případě rozchodu nastane zřejmě problém). Druhá rada je - snažte se udržet pšouk alespoň během společného stolování .
doplněno 26.03.24 19:55: K tomu společnému bydlení bude potom patřit i komunikace se slečnou, tak se potom musíte zachovat jinak, než zde, kde jste se dotazem jenom promlčel.

hodnocení

2x

Pokud je to pro tebe partnerka na celý život, sestěhování je nutné a vhodné co nejdříve. Po sestěhování totiž teprve na povrch vyplavou ty drobnosti, které bez společného bydlení nejsou patrné, ale druhého často iritují.

Dost taky záleží na tom, zda-li jeden nebo oba před tím bydleli sami nebo s rodiči (první varianta je vždy lepší, člověk má představu co vůbec bydlení "obnáší").

Určitě bych se nesestěhovával, když bych s parnerkou neplánoval budocnost - přecejnom vztah se při společném bydlení vždycky hůř ukončuje.

O svém sestěhování bych raději nehovořil, stěhoval jsem se 200 km daleko, z města na vesnici do dvojgeneračního domu, který jsme museli do standardu třetího tisícíletí společnými silami adaptovat. Takže když se ohlédnu a zhodnotím, společné bydlení zejména pokud je "podloženo" společným úsilím o ně, posiluje pevnost partnerství, protože rozchod už není jen o poslání zlomeného srdíčka a zablokování na FB...

Úvahu jestli posiluje i spokojenost ve vztahu nechám posoudit jiné...

lmgify

Podle nějakých statistik je dokončení výstavby domu zdrojem velkých svárů v soužití a příčinou velkého množství rozpadů vztahů.

hodnocení

2x

Zdravím. Jak dlouho spolu chodíte? Nechce to uspěchat, ale na druhou stranu vztah se musí vyvíjet a posouvat. Tento krok důkladně zvažte a komunikujte o tom se svojí partnerkou. Změna je to ve vztahu zásadní, měli byste na to být připraveni oba dva.

hodnocení

2x

Záleží na mnoha věcech: Třeba:

-jak jste oba staří /tedy mladí/

-jak dlouho spolu chodíte

-jak k sobě dokážete být navzájem tolerantní

-zda oba studujete, či pracujete, tedy vyděláváte. Protože peníze budou hrát pokaždé roli a když jich bude nedostatek, povede to k nesouladu.

Plno věcí musíte vyřešit - zda máte nábytek, zda dokážete společně hradit podnájem, třeba i to, zda děvče je dobrá hospodyně. Zda uvaří...Možná se smějete, ale je to tak.

Soužití je náročnější, než jenom chození. Vím to, chodili jsme spolu 2,5 roku. O víkendu jsem se nastrojila, on přijel a šli nebo jeli jsme někam ven, do přírody, za kulturou, za zábavou...Povinnosti takřka žádné. Když spolu budete žít, bude Vám vadit třeba, že to po ní na záchodě nevoní, že zapomněla koupit chleba, že Vám zapomněla vyžehlit košili, že..A povinnosti přibudou. Klidně spolu choďte, ale na co se hned sestěhovávat, pokud jste mladí. Choďte, bavte se, užívejte si to. Až dospějete k názoru, že byste spolu chtěli žít stále a natrvalo, tak si zajistěte bydlení, udělejte svatbu a pak spolu můžete šťastně žít až do smrti. Nic se nemá uspěchat. Jaga.

hodnocení

1x

Hlavně se obrňte trpělivostí a připravte se na to dělat kompromisy, naslouchejte jeden druhému a nesnažte se prosazovat jen své názory a nápady.Ale to snad už znáte jaká partnerka je...prostě porozumnění a tolerace...

hodnocení

1x
Změní se vše zvlašt pokud si byl delši dobu sam
Najednou tam bude někdo koho budeš muset tolerovat a někdo na koho si budeš muset zvyknout že tam bude deně se svými vrtochy dobrou či špatnou náladou a že to nebude už jen o tom že si zašu..š a pošleš jí domú
Bude to chtít hodně trpělivosti a kompromisú
Už zo nebude jen já ale mi
A to že ten vztah časem zevšední tak stim počítej to je prostě život

tj
hodnocení

1x
Je to v pohodě, pokud si rozumíte a máte se rádi, nebude to takové peklo. Ale určitě se připravte na to, co tady ostatní píšou, tedy hlavně to, že jí poznáte i z té stránky, když je unavená a nemá náladu (což platí oboustranně). Také si už nebudete moci dělat vše podle toho, jak to chcete jen vy, ale musíte zohledňovat, že tam bude chtít mít i věci podle sebe (aby se tam cítila jako doma). Kompromisy budou na denním pořádku, ale dá se vždycky domluvit. Snažte se nehádat, ale směřujte sebe i partnerku vždy ke klidné diskusi, když to jde. I když emoce často s člověkem cloumají, brzy zjistíte, že klidným jednáním dosáhnete více a spíše si prosadíte část toho svého, než hádkou. To je ověřený fakt.

mll
hodnocení

1x

Je to hodně starý (někdy z dob přechodu mezi win 3.1 a 95, ještě když jsme si takové vtipy předávali na papíře), ale povedlo se mi to najít.

DOTAZ UŽIVATELE:
Dobrý den,
loni jsem provedl upgrade Přítelkyne 1.0 na verzi Manželka 1.0 a nový program necekane spustil proces Díte, s mimorádne velkou spotrebou pameti a systémových zdroju. V návodu není tato funkce zminovaná. Mimo to Manželka 1.0 také zasahuje do ostatních programu a natahuje se už pri bootování systému. Ostatní programy, jako napríklad Nocní Poker 10.3 a Pivo 2.5 od té doby prestaly fungovat, pri jejich spuštení se systém zhroutí. Zdá se, že Manželku 1.0 nemužu odstranit ze systému. Uvažoval jsem o návratu k Prítelkyne 1.0, ale uninstall skoncil neúspešne. Mužete mi nekdo poradit?

ODPOVĚĎ:
Vážený uživateli,
toto je velmi častý problém. Mnoho lidí přechází z Přítelkyne 1.0 na Manželku 1.0, domnívajíce se, že je to jen neškodná zábavná utilita.Ale Manželka 1.0 je operacní systém, navržený tak, aby sám spouštel ostatní aplikace. Nepouštejte se do instalace! Dodatecné odstranení Manželky 1.0 muže mít za následek poškození systémových zdroju. Nekterí se pokoušeli instalovat Prítelkyni 2.0 resp. Manželku 2.0, ale narazili na více problému, než v puvodním systému. Jiní zkoušeli spouštet Prítelkyni 2.0 paralelne na pozadí. Bohužel, Manželka 1.0 detekuje prítomnost Prítelkyne 2.0, což zapríciní konflikty, s následným kolapsem systému.
Jediná možnost jak se vyhnout problémum je neinstalovat software Manželka, ale používat jen Prítelkyni. Verze Prítelkyne 1.0, 2.0, 3.0 atd. jsou navzájem kompatibilní,dokonce se mohou provozovat paralelne. Nyní je již pozde, mužete jen varovat vaše známé. Ješte dodáváme, abyste si dal pozor na nedokumentovanou automatickou instalaci programu Tchýne 6.4.

ha
hodnocení

0x

Tak bacha na holkytýdu, závislost na ní, to pak utíkají.

Sestěhovávej se pouze v případě, že ona tě (to) chce víc než ty, jinak to vážně statisticky nebude mít (v dnešní době) dlouhého trvání ...

hodnocení

0x
Já jsem s ní vydržel 7 let a po sestěhování 4 měsíce…ale ten vztah už byl načatý a tohle to hezky urychlilo.

ltz
hodnocení

0x
Také záleží i na věku. Třeba okolo 20 je lepší zůstavat ještě ve svém. Okolo 30 už začínáte uvažovat o založení rodiny, tak to je už čas na sestěhováni a ještě blíže se poznat i v domácím prostředí. Určitě jiné to bude, možná i navzájem si budete připadat tak trochu jiní. Ale kdy to zkusit když ne teď, když už máte partnerku, která je ta nejlepší ze všech, co jste zatím měl. Lépe je i takto se poznat, dříve než přijde mimino.

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Po sestěhování k muži po svatbě, to je OK. Paráda.

Vše se změní. Budete si muset zvyknout na život ve dvou. Ohleduplnost, úcta, respekt, důvěra... Pokud je to Váš nejlepší vztah, tak hurá do toho. Co dívce nabídnete kromě sestěhování? Záleží co oba od takového vztahu očekáváte. Život jako přítel, přítelkyně na zkoušku. Nebo manželství, děti - rodina. Dle toho se asi přítelkyně rozhodne.

Aby po několika letech zkoušky nemusela odcházet, jak to tady chodí.

Držím palce. Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]