Nejste přihlášen/a.
Když podnikáte, tak musíte podat přiznání elektronicky. Kolik v něm máte dílčích základů daně, je lhostejné.Stejně tak je lhostejné, jakou elektronickou cestou ho podáte. Po pravdě, smysl dvou schránek OSVČ mi uniká. Po několika letech používání jsem žádný rozdíl nezaznamenal. Stejně tak mi uniká smysl šesti kódů k občance, když k praktickému použití je jeden, maximálně dva. Chápu to tak, že ve státní byrokracii logiku hledat nelze.
Je jedno, z jaké datovky to podepíšeš, jestli z PFO, nebo FO.
Vlastní formulář doporučuji vyplnit na portálu daňové správy, Uložit a příští rok načíst a opravíš jenom 3 čísla. Ti pohodlnější to dělají přes portál občana asi, no ti paranoidnější přes Xml
A jestli rád vyplňuješ lejstro, tak si to podej na lejstru. Alespoň podpoříš zaměstnanost papíren a na finančním úřadě. Jak říkal klasik, tak musíš jenom umřít.
Jestli otázka zněla tak, jestli v rámci udržení zaměstnanosti na finančním úřadu ti pošlou fakturu na 2000 Kč, což jsou náklady na to, že tvoje lejstro někdo musí opisovat do počítače, no tak to nevím to si musíš přesně přečíst textaci zákona.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.