Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvolání daru nemovitosti

Od: lis odpovědí: 6 změna:
Darovala jsem dceři svůj podíl na nemovitosti a nyní bych chtěla svuj dar odvolat. Dcera se ke mně chovala neuctive a dokonce mně fyzicky napadala, byla jsem nucena se odstěhovat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je reálné dokázat, že vás dcera verbálně či dokonce fyzicky napadla (svědci), tak myslím máte velkou šanci, že vám soud schválí odvolání daru. Ale sama bez advokáta to nezvládnete.

jozifek
hodnocení

0x
To už je asi pozdě..
Pochybuji,že stím něco udělá právník.
Jestli je to zapsáno v katastru tak smolík.

mathew
hodnocení

0x
Odvolávat můžete co chcete, ale pokud už je to písemně potvrzené tak s tím bude muset souhlasit i dcera. Přesněji řečeno vám to nejspíš bude muset darovat zpátky. Ono je to, ale asi jedno, protože podle toho co píšete vám stejně nic nedá a máte smůlu.

Nemáte pravdu.

hodnocení

0x
Bude to chtit právníka dúkazy a soud
pracepropravniky.cz/...

smode2
hodnocení

0x

V základu je důkazem vlastnictví nemovitosti údaj v katastru. Pokud ještě nedošlo k zapsání, máte možnost přepis napadnout. Pokud k zapsání došlo, bude to daleko těžší. p.s. píšete o "daru", avšak pokud jste očekávala jakékoliv konkrétní chování obdarovaného po přijmutí daru pak nejde o dar, ale o obchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]