Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má zaměstnavatel právo na kontrolu skříněk?

Od: zamestnanec odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
má zaměstnavatel právo nahlížet a mít klíče od skříněk např. na dílně apod.?
Jedná se o skříňky s nářadím co má každý přidělenou svoji.
Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

4x
Jsou to jejich skříňky, jejich nářadí. Osobní věci tam nemáte, ani tam nesmějí být, tak proč by neměli mít právo. Možná ty kontroly zavedli z nějakého důvodu. Možná si někdo půjčoval jejich nářadí domů.
jaj*
Právě že je to jeho skříňka a tak by tam neměl nikdo lézt, jedině snad kdyby zaměstnavatel řekl, že mu každý ukáže obsah skříňky a napočítá jim škody. A nějaký odevzdávání nářadí by mělo být s podpisem

hodnocení

2x
Pokud se nejedná o skříňky na oblečení, ale na nářadí, tak asi má právo..Alespoň u nás má vedení také klíče od skříní na nářadí..Před auditem tam chodí "vizitýrovat" a dokonce strhávají prémie za nepořádek a věci, které tam nemají být..

hodnocení

0x

Já si myslím, že pokud máte hmotnou odpovědnost za svěřené nářadí, tak by do vaší skříně neměl mít nikdo další přístup. Zrovna tak pokud se jedná o výbavu, na které závisí zdraví či život, např. technika pro výškové práce.

zamestnanec
hodnocení

Ano mám za něj odpovědnost, jsou tam i věci které nejsou ve vlastnictví zaměstnavatele, nevím zda to tam má nebo nemá co dělat jak už tu někdo psal ale nezažil jsem aby to někomu vadilo.
Zkrátka jsem jednou přišel do práce a bylo zjevné že se tam někdo hrabal aniž bych to věděl...

Nejlépe když se zeptáte ve firmě někoho kompetentního, proč vám byla kontrolována skříňka a jak můžete nést odpovědnost za věci, ke kterým má přístup někdo další. Tohle je věc mezi vámi a vaším zaměstnavatelem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]