Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemovitost smlouva kupni na pozemek ktery neni vymeren

Od: delenipozemku odpovědí: 7 změna:

- máte někdo vzor smlouvy, když chcete koupit část pozemku, který není vyměřen, tedy jak to smluvně udělat, tedy napsat KS na budouci dosud nevymerenou parcelu, aby to proslo katastrem?

nelze predem vymerovat a pak teprve podepisovat KS (majitel zatim muze zemrit apod.)...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chápu to dobře?

Vážený katastrální úřade,

Já jsem Pepa z Depa a zapište mi pozemek v Tramtárii od toho vzroslého stromu tam vlevo, pak to rákosí vpředu, přes tady ten plevel až k potoku, ale tu cestičku okolo potoka nechci?

Ne, to Vám nezapíše: Moje rada:

Vyměřit, zakreslit, vložit a pak převést vlastnictví na katastru na Vás

hodnocení

0x
Jak chceš koupit část pozemku, když vlastně nevíš jak je velkej?
Navíc, katastr aby to zapsal, tak potřebuje vědět katastrální číslo.
zz

Na Marusce se to da celkem presne vymerit a vyjede ti vysledek v metrech i m2.

Zememeric to v podstate muze vytycit v terenu podle tech bodu tam v Marusce zadanych.

Mě vcelku není jasný, proč to geodet nemůže už teď vyměřit? Přijede, vyměří, udělá i čísla pozemků, ale do doby, než se to dá na katastr zůstává původní stav.

hodnocení

0x
Snad by to měla řešit smlouva o smlouvě budoucí...
zz

Vzor, kde ta smlouva zavazuje prevodce k prevodu a vzor jak naspecifikovat ten oddeleny pozemek, to je to na co se zde ptam... Tedy jak to vyridit v jednom kroku nejlepe.

A kolik takove rozdeleni pozemku muze stat?

Prece kdyz to budu ja vymerovat tak mezitim muze majitel umrit, prodat to jinemu, zmenit cenu atp.

Tak jaky je sakra ofiko vyzkouseny rychly a zaruceny postup?

hodnocení

0x

Katastr Vám nezapíše parcelu, která neexistuje. Parcela uvedená ve smlouvě musí existovat, nebo v rámci této smlouvy vzniknout (součástí smlouvy je potom geometrický plán, který tuto novou parcelu graficky definuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]