Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Loupání kůže na prstech

Od: mistexx odpovědí: 2 změna:
Zdravím, už čtvrtý den mám problém s tím, že se mi loupe kůže na prstech. Začalo to na jednom prstu u polštářku a poté se to rozšířilo do všech prstů. Zkoušel jsem různé krémy na suchou pokožku, včetné masti na ekzém ale nic nepomáhá. Chci se tedy zeptat zda nevíte co by to mohlo být.
Loupání kůže na prstech
Loupání kůže na prstech #2
Loupání kůže na prstech #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co by to mohlo být ti dokáže říct jedině lékař z kožního a to ještě budeš muset spolupracovat.

Vypadá to jako plíseň a loupající se kůže.

Musíš si vzpomenout cos dělal před tím, než se to projevilo. Jestli to bylo pár hodin před nebo pár dnů před - to nevím.

Zbývající kůže na prstech má takovou tmavší barvu.

Teď budu vyloženě hádat: dělal jsi něco s cementem nebo vápnem? strouhal jsi mrkev? pracoval jsi s agresivními látkami bez rukavic? změnil jsi třeba druh mýdla? umýval sis ruce třeba starým mycím práškem na ruce? nemáchal sis ruce v prášku na praní?

To a mnoho dalších věcí může kůži poškodit.

Já bych řekl vyhýbat se na několik dnů všemu, co může agresivné působit na ruce. Pokud to nejde, tak musíš poctivě vždy navléknout rukavice. Musíš to vydržet tak dlouho, než se kůže obnoví.

mistexx
hodnocení

vše z toho co jsi vyjmenoval sem nedělal, ruce sem si umýval stejným mýdlem už pul roku a nic mi nebylo, ta kůže má tmavší barvu z toho důvodu že jsem si tu kůži odloupl, ale prsty mě nijak nebolí ani nesvědí pouze se mi loupe kůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]