Zkušenosti s pojistkama uzavřenýma mimo pojišťovnu
Od:ludek*odpovědí:15změna:
Dobrý den, volal mi dnes pán, kterého vůbec neznám, věděl všechny moje pojistky jak auto, motorku, domácnost atd. Říkal že jezdívá i do našeho města a nabízí mi prý stejné pojištění s výraznýma slevama někde i 40% to vychází. Nabídky mi poslal e-mailem. Pojišťovnu si mohu nechat stejnou nebo zvolit jinou výhodnější. Nemůže to být podvod? Nemáte nějaké zkušenosti? Děkuji
To je jak když Čech dojel v 1991do Améru, a uviděl v marketu starší paní, která platila v obchodě kuponama a ne penězma a měla to zadarmo (za věrnostní a slevový kupony ) Také si myslel - zda to není podvod. Myslím že to říkal takhle Radovan Vávra když jako mladý vyjel mimo zapadákov.
Ne nebude to podvod - je to jen probuzení ) Navíc prodej pojistek vždy byl je a bude nejlepší business ) Většina občanů si evidentně neumí vyjednat lepší smlouvu a pak skutečně může agent s teplou vodou nabídnut zajímavé slevy. Podvod ne, platíte na účet pojišťovny a před placením si to snad zvládneš u pojišťovny i ověřit uďo.
Nabídky prostudujte a rozhodněte se podle toho co tam je. Uvědomte si, že makléř má určité možnosti, které sám mít nemusíte (nebo o nich nevíte). Smlouvu nikdy neuzavíráte s makléřem, ale vždy s pojišťovnou jím zastoupenou.
A neříkejte, že ve svém okolí (známí, přátelé, sousedé) nemáte žádného pojišťováka, to by popíralo dlouholeté zkušenosti. Tak ho požádejte o posouzení.
Pojistky si můžete porovnat třeba přes rixo. Také jsem se divil, že stejná pojistka od stejné pojišťovny je levnější než od paní na pobočce, která se na tu cenu nemohla dostat.
Podvod to není. Boreček jen tzv přebouchá smlouvy, aby slízl provizi z pojistek. Jestli to bude výhodnější bych silně pochyboval. Mimochodem k jiné pojišťovně můžeš až po vypovězení smlouvy 8 týdnů před dalším rokem pojištění. Připadne ti logické, aby někdo cizí sám volal tak výhodné podmínky bez zištnosti?
ludek*
Je mi jasné, že z toho ten dotyčný bude mít provize. Jde o to, že i já mohu dost ušetřit. Jak se k tomu postavit? Děkuji
Provize bude mít vždycky někdo. Buď pojišťovna sama, nebo makléř. Existuje možnost smlouvy bez provize, ale to by vám musel domluvit makléř, ale to by se mu vyplatilo pouze když byste u něj měl spoustu dalších obchodů za moc peněz.
Dobrý den, no zaráží mě že je opravdu rozdíl v ceně když si sjednám pojištění sám nebo přes někoho za stejných podmínek. Co když ten dotyčný přes kterého bych sjednával pojistky skončí nebo skončí ta společnost? Přes koho to pak budu řešit? Změny ve smlouvě, ukončení atd? Děkuji
Příklad: generali plný bonus - povinné na valník najednou 1200kc...přechod k cpp začínal jsem na 700kc...postupně 1100kc...přechod ke Kooperativa, kde mi to počítal známý povinné 134kc
Dobry den, pridam svou zkusenost co se tyce povinneho ruceni u auta. Uz leta jsem nebyl na zadne pobocce konkretni pojistovny ale vse resim pres pojistovaci agenturu. Staci s sebou maly technicak a obcanka. Pani projede nabidky pojistoven a vyberem tu nejvyhodnejsi kterou uzavru. Starou pojistku pani zrusi. Nikam jinam chodit nemusim. Vse je zdarma. Akorat je potreba prijit 6 a nebo 8 tydnu (jak tu nekdo psal) pred koncem pojistneho obdobi aby sla stavajici pojistka vypovedet. Stalo se mi ze jsem asi 4 roky stavajici pojistku nijak neresil, kazdym rokem samozrejme pojistovna cenu navysovala s oduvodnenim, ze situace na trhu je takova a makova no a podobne kecy. Pak jsem sel kolem agentury, zaskocil tam a najednou jsem mel novou pojistku o tretinu levnejsi nez stavajici s trikrat vetsim plnenim. Jo sleva za vernost se u pojistoven nenosi. Od te doby tam skocim kazde dva roky pozeptat se a pripadne uzavrit novou pojistku ktera je vzdy o neco levnejsi nez ta stavajici. Paradox je ze levneji vyjde i ta sama pojistka od stejne pojistovny jen diky tomu ze tu stavajici ukoncim a uzavru novou.
Pojišťovací makléř Pojišťovací makléř je nezávislá osoba / firma, která zprostředkovává pojištění pro svého klienta u pojišťoven, jejichž pojistné produkty nejlépe vyhovují krytí pojistných potřeb klienta a mají dostatečnou kapacitu pro převzetí jeho rizik do pojištění. Makléř tedy nakupuje pojištění pro klienta.
Pojišťovací agent nabízí a prodává pojistné produkty jedné nebo jen několika málo pojišťoven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.