Nejste přihlášen/a.
Již podruhé mi nepřišlo objednané zboží od e-shopu TEMU. Pokaždé mi byla předem zaplacená platba vrácena bez udání důvodu. Máte někdo podobnou zkušenost a případné vysvětlení?
Tipuji, že prostě zboží nebylo v čase přípravy objednávky na odeslání skladem, asi tohle na Temu nemají ošetřeno a je umožněno objednat i zboží, u kterého není jisté dodání. Také jsem se nechal zlákat a udělal na Temu objednávku, dorazilo mi vše, balík přišel za 9 dní přes Zásilkovnu, to je neuvěřitelný fofr. Jinak zboží je to stejné co se prodává na Aliexpressu.
A jaké jsou možnosti reklamace na tom TEMU pokud něco není v pořádku a jak to řeší? Máte někdo s tím už nějaké zkušenosti?
Chtěl jsem to napsat jinak - mají tam hodně levných věcí, jejichž kvalita tomu odpovídá. Takže se nenechat zlákat. Kromě toho aplikace nadprůměrně sbírá osobní data a špehuje: idnes.cz/...
To ale není jen problém Temu, čínské onlineobchody prostě jsou rizikové. Vyskytuje se tam všechno možné a kvalita často není nic moc. Proto tam kupuju jen věci do cca 500 Kč. Zrovna teď jsem tam koupil naprosto perfektní štětce se syntetickým chlupem, nějaké plastové kádinky na míchání pryskyřice, velmi dobré, a dále plastové zip sáčky a nerezové svorky, obojí ovšem stojí za prd, protože jsou z velmi tenkého materiálu. A to vyreklamovat nejde, protože Číňan tohle nepovažuje za vadu výrobku.
Ne vždy se dokážete domluvit na "nekvalitě" - ale dva předměty mi v podstatě během minuty refundovali formou peněz na účtu Temu - takže jsem provedl jiný nákup z těchto peněz.
Potíž je v tom, že chcete ušetřit, čekáte 14 dnů na zboží, pak zjistíte tu kvalitu nebo vady a stejně musíte jít do českého obchodu a vybrat si ...
Jak reklamovat hrbatost vlasce nebo paměťovou deformaci silonu netuším. Některé věci prostě není dobré nakupovat online.
jmlc: "dva předměty mi v podstatě během minuty refundovali formou peněz na účtu Temu - takže jsem provedl jiný nákup z těchto peněz". Temu nevrací peníze na kartu kterou bylo placené, ale na účet Temu a pak je tyto peníze možmé použít pouze na nějaký další nákup na Temu?
Je možné, že se dá i "vrátit" a čekat na peníze - nevím, raději jsem měl jistotu a peníze hned bez další práce a předměty prostě hodil do koše.
O vrácení peněz na účtu sice lidi píší, třeba @id - ale s tím nemám zkušenost. Do budoucna budu velmi opatrný, co chci koupit. Třeba lepící koule na hmyz jsou výborný nápad, který v CZ není tak rozšířen ..
jmlc: Vrácení peněz na účet Temu může být dobré pro toho kdo tam má v úmyslu koupit něco dalšího, ale už né pro toho kdo už tam nic koupit nechce. Navíc předpojklýdám, že ty vrácené peníze na účet Temu možná budou mít nějakou lhůtu do kdy jich je třeba utratit aby nakonec nepropadly. S vrácením peněz na účet v bance prostřednictvím karty kterou se platilo mám už několik zkušenosti u AliExpress kdy mi takto už několikrát vráceli peníze. Vždy po přiznání vrácení peněz jsem je měl na mým účtu do 1 - 3 dnů.
Z Číny se dá nakoupít docela dost dobrých věcí za mnohem nižší cenu než stejná nebo podobná věc u nás v Česku a která je často stejně Made in China. Je ale dobré vždy zvážit co z Číny koupít a co raději ne. Číňané mají kromě dobrých věci, ale také zároveň i dost nekvalitních šmejdů. Bohužel někdy i dobře vypadající věc může se nakonec ukázat jako nepoužitelný šmejd a s tím je třeba asi vždy při každé objednávce z Číny asi počítat.
tak jsem si nechtěně otestoval i vrácení peněz po stornu zakázky - samozřejmě zaplacené. do druhého dne se objevila vratka ke dni platby, i když v reakcích automatu byla hláška o vratce do 14ti až 30ti dnů v závislosti na bance
Vratka u alliexpresu mi přišla po cca. 10ti dnech podle aktuálního kurzu, tj. jiná částka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.