Prosím je možné, když muž celé manželství 20 let nedával najevo lásku obejmutim, dotykem nebo polibkem, že u nové partnerky se změní? Chtěl jen sex a to jen občas. Že si to začne hlídat? Nebo že se víc zamiluje?
Nezmění. Prostě to je "studený čumák", který chtěl být zaopatřen (někdo uvaří, vypere, postará se o chod domácnosti tak, aby se ON nemusel podílet) a proto se oženil.
Tak hodně záleží, proč tomu tak bylo. Jestli to bylo z důvodů, že prostě tam mezi nimi nebyla žádná jiskra, a tak to tak necítil, tak s novou partnerkou tomu může být jinak a s ní může být zcela jiný člověk. Pokud je to však jeho povahou a nemá toto potřebu dělat celkově, tak tam je samozřejmě šance minimalní. Možná se toto dá změnit a pracovat na tom, pokud je mu 20 a jeho povahové rysy se ještě pořád nějak vyvíjí, ale v jeho věku už těžko.
Já bych řekl, že podstatně se to nezmění. To podstatné je v čem vyrůstal. Pokud měl rodiče studené čumáky a v rodině se dotyky šetřilo, nese si toto nastavení člověk nevědomky dál.
Do druhého vztahu vstupujeme poučení a volíme většinou ke své nátuře vhodnější protějšek. Záležet bude i na druhé straně, na jejím nastavení, její vstřícnosti, její aktivitě, i té síle lásky a ochotě se přizpůsobit. Mám dva bývaláky neboli ex. A překvapivě v nových vztazích jednají poněkud jinak, než jsem zažila já s nimi. Nejsou tak přísní, jsou ohleduplnější, vstřícnější, trpělivější, ochotnější ke kompromisům. Jestli je za tím víc únava, nebo víc obava, aby to zase nekrachlo, nevím. Každopádně se z těch dvaceti let mohl ten Váš poučit. Zpočátku to nové přitahuje, tak první roky to může být lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.