Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už je to cca týden, co jsem jedl večer popcorn, nějak špatně jsem do něj kousl a zabolelo mě to. Přišlo mi, že jsem ho zkousl mimo zuby asi v tom místě, kde mi před lety trhali osmičku.. Ráno jsem se probudil a měl jsem napuchlou dáseň na levé straně. Od té doby mě to tam bolí, když například jím nebo v to místě zkousnu. Když to místo nedráždím jazykem nebo jídlem, tak to nebolí. první dva dny při čištění zubů mi lehce tekla krev. Teď už ne, ale přijde mi, že je to furt stejné bez zlepšení. Zuby nebolí i jíst se dá na té straně, pokud nezavadím o dáseň, je to nebolestné. Byl jsem v lékárně, doporučili ústní vodu a jemný kartéček, ale je to pořád stejné. Nějaké rady? Zahojí se to vůbec samo nebo bude potřeba vyhledat zubaře? Kdybych z nich neměl přímo hrůzu, jdu tam hned... Děkuji za vaše rady.
Děkuji za odpověď. Ústní vodu samozřejmě doma mám, používám Listerine. Doporučili mi Corsodyl. Jen mě trošku děsí, že to trvá už skoro týden a pořád je to stejně nepříjemné a bolestivé při jídle. S dásněmi jsem totiž nikdy problém neměl, tak je to pro mě "nová bolest"
Máte možná něco zapíchlého pod dásní. Zkuste to jemně, ale důsledně vyšťourat zubní nití a mezizubním kartáčkem. Kdybyste měl doma injekční stříkačku, i dobře namířený pramínek vody ze stříkačky pod dáseň by pomohl. Je to otravné, ale dáseň takto bolí, když jsou pod ní nějaké zbytky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.