Zdravím, mám dotaz na zrušení trvalého bydliště. Manžel s námi od podzimu 2023 nežije ve společné domácnosti, ale trvalé bydliště má stále v mém bytě. Žádné věci zde už nemá. Žije s novou přítelkyní. Byt je v mém osobním vlastnictví, pořídila jsem si ho ještě před svatbou. To že s námi nežije je i v rozsudku soudu o péči o našeho syna. Rozvedení zatím nejsme. Mohu mu u mě zrušit trvalé bydliště? Jak a kde o to požádat? Děkuji.
Mohu mu u mě zrušit trvalé bydliště?****Ano, jistě, přesněji zažádat o zrušení.
Jak a kde o to požádat?****Dojděte k Vám na úřad, kde se hlásí trvalé pobyty, tam Vám pomůžou s vyplněním žádosti ...
Nebylo by jednodušší, sděli exmanželovi, ať se nahlásí jinam?
julie
Děkuji. U nás na úřadě určitě nepomůžou, jsme vesnice a ta důchodkyně která tam pracuje je ráda že zvládne přihlásit trvalý pobyt. Toto prý ještě nedělala a neví. A manželovi jsem samozřejmě říkala už několikrát, ale asi se mu nechce.
"...důchodkyně která tam pracuje je ráda že zvládne přihlásit trvalý pobyt..."
Pokud nezvládá svou práci, nemá tam co dělat. Je mi ale jasné, že sehnat náhradu asi nebude snadné. Určitě má ale nějakého nadřízeného. Obraťte se na něj.
tím, že jste stále manželé, nemusí být zrušené jednoduché. jak je psáno v tomto článku, tak poslední slovo bude mít ohlašovna, na jejímž posouzení je, jestli pobyt zruší nebo ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.