Nejste přihlášen/a.
Prosím o informaci, radu, či nasměrování na nějaké vyšetření (kam se obrátit?), k diagnotikování této poruchy.
Mám 35let, celý život mám problém, že když mi zubní lékař opravuje některý zub - (stoličky a premoláry), když například vypadne či praskne bílá výplň, tak při vrtání mnohokrát dochází, že vrtačka v zubu zavrtá do něčeho (nerv? nebo kořen? nejsem si jist) tak procítím silnou bodavou bolest, a ucuknu. Je to jako bych dostal ránu pěstí. Nedá se to vydržet. Bývám potom vyčerpaný, je to zátěž na celé tělo. Dají mi pak umrtvovací injekci, ale ta nebývá účinná, a pak dostávám ještě jednu, kde potom bolest stále hodně cítím, ale přetrpím to. Návštěvy zubaře jsou pro mě mučením.
Problém není v zubním lékaři. Měl jsem během posledních 20ti let 3 zubaře. A docházelo k tomu vždy.
Vůbec nerozumím jak mohou lidé říkat, že ošetření bylo bezbolestné. Mám diametrálně odlišnou zkušenost.
Mám to takto celý život. Vzpomínám si že když jsem měl 12, byl jsem na zubní pohotovosti a potřebovali mi vyrtat jeden zub, bolelo to, cukal jsem, tak mi dali postupně 3 umrtvovací injekce, než se to stalo snesitelné.
Máma mě měla pozdě ve 36 letech. Výrazněji starší sourozenci problémy se zuby nemají. Otec také ne.
Domnívám se, že problém by mohl být v nervovém systému v čelisti - že je nějak špatně narostený. Mám představu, že bych šel na nějaké vyšetření - rentgen nebo CT, který by odhalil co je za problém a co se s tím dá dělat.
Prosím o informaci, radu, či nasměrování na nějaké vyšetření (kam se obrátit?), k diagnotikování této poruchy.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.