Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno se dá darovat?

Od: karamelka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,léta se snažím dát krev,plazmu,to nejde kvůli mé konstituci.Jsem ale stoprocentně zdravá,podařilo se mi darovat oocyt,můžete mi někdo proadit,co všechno je možné darovat?Nikde nemůžu najít žádné informace a moc lidí nemá s dárcovstvím moc zkušenosti,chci pomoct co nejvíce lidem když jsem sama mladá a zdravá...Děkuji:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hranol*
hodnocení

0x

To se asi nemáš moc ráda.. Koukni do velkého zrcadla a téměř to všechno by jsi mohla darovat. od kůže až po srdce. Ale co by bylo moc hezké.. není na to ani moc lidí a přitom tolik potřebné. Kostní dřen. Já sice dávám krev a celkem ten pocit hřeje, že je to něco potřebného. Ale po tomto...Klaním se všem kdo dal kus sebe pro záchranu druhého *dril*

takže pokud ti to vydrží jsi *palec*

lidus*
hodnocení

0x

Milá karamelko, velmi si vážím všech lidí co jsou ochotni něco zdarma dát druhým ale na druhou stranu se na to dívám i trochu s obavou. Darovat třeba ledvinu a jak víte, že vám ta jedna bude sloužit celý život. Z naší rodiny snad všichni dávají krev a te´d už naše zdravotnictví nedává za odběr skoro nic i ty vitámíny pokrátila pojiš´tovna. A jak všichni stárnou potřebují sami lékaře a to , že celý život dávají krev je jim prdlajs platné. Po úrazu mám v páteři kostní štěp ale ten by prý živý nedal. Odběr kostní dřeně je velmi bolestivý a jak říkala kamarádka kdyby to nebylo pro vlastní dítě nikdy bych to nepodstoupila. Dnes jste zdravá ale už zítra může být vše jinak.

hranol*

to je pravda, že to je dost bolestivé, ale je to jedno z těch mála, které není tak ,,vážné,, ostatní je bud jednou a nebo by zbylo jen jednou. i když to bude znít sobecky... Ale toto opravdu jen pro osobu si vzácnou. Ale i té krve je potřeba. A snad podle mého každý zdravý by měl alespon jednou za rok dát část té tekutiny, protože nikdy nevíš kdy jí sám bude potřebovat.. A jinak to to je pravda, že se to moc nepodporuje. V naší rodině rodině to je běžné, ale z přátel snad nikoho neznám... Je to škoda S pozdravem Hranol

Já mám pocit, že kostní dřeň se stejně odebírá až v případě, že je nalezena shoda, k zaregistrování jako dárce se provádí jen odběr vzorku krve a další až v případě, že se najde potenciální příjemce.

buss

A proto si myslím, že by se za krev mělo něco platit (příjemce) a pak by byli i dárci. Někdy je to "zdarma" kontraproduktivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]