Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,léta se snažím dát krev,plazmu,to nejde kvůli mé konstituci.Jsem ale stoprocentně zdravá,podařilo se mi darovat oocyt,můžete mi někdo proadit,co všechno je možné darovat?Nikde nemůžu najít žádné informace a moc lidí nemá s dárcovstvím moc zkušenosti,chci pomoct co nejvíce lidem když jsem sama mladá a zdravá...Děkuji
To se asi nemáš moc ráda.. Koukni do velkého zrcadla a téměř to všechno by jsi mohla darovat. od kůže až po srdce. Ale co by bylo moc hezké.. není na to ani moc lidí a přitom tolik potřebné. Kostní dřen. Já sice dávám krev a celkem ten pocit hřeje, že je to něco potřebného. Ale po tomto...Klaním se všem kdo dal kus sebe pro záchranu druhého
takže pokud ti to vydrží jsi
Milá karamelko, velmi si vážím všech lidí co jsou ochotni něco zdarma dát druhým ale na druhou stranu se na to dívám i trochu s obavou. Darovat třeba ledvinu a jak víte, že vám ta jedna bude sloužit celý život. Z naší rodiny snad všichni dávají krev a te´d už naše zdravotnictví nedává za odběr skoro nic i ty vitámíny pokrátila pojiš´tovna. A jak všichni stárnou potřebují sami lékaře a to , že celý život dávají krev je jim prdlajs platné. Po úrazu mám v páteři kostní štěp ale ten by prý živý nedal. Odběr kostní dřeně je velmi bolestivý a jak říkala kamarádka kdyby to nebylo pro vlastní dítě nikdy bych to nepodstoupila. Dnes jste zdravá ale už zítra může být vše jinak.
to je pravda, že to je dost bolestivé, ale je to jedno z těch mála, které není tak ,,vážné,, ostatní je bud jednou a nebo by zbylo jen jednou. i když to bude znít sobecky... Ale toto opravdu jen pro osobu si vzácnou. Ale i té krve je potřeba. A snad podle mého každý zdravý by měl alespon jednou za rok dát část té tekutiny, protože nikdy nevíš kdy jí sám bude potřebovat.. A jinak to to je pravda, že se to moc nepodporuje. V naší rodině rodině to je běžné, ale z přátel snad nikoho neznám... Je to škoda S pozdravem Hranol
Já mám pocit, že kostní dřeň se stejně odebírá až v případě, že je nalezena shoda, k zaregistrování jako dárce se provádí jen odběr vzorku krve a další až v případě, že se najde potenciální příjemce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.