Může debil řídit auto při žádosti o invalidní důchod
Od:debilodpovědí:11změna:
Zdravím vás,prosím vás o radu přiznal sem si že jsem debil a vlastně mi to lidi říkají celý život ačkoliv sem tomu nechtěl věřit chtěl sem se zeptat při žádosti o invalidní důchod může debil řídit auto?nebo mi při invalidním důchodu seberou řidičský průkaz? Děkuji vám za informaci
Dobrý den, k žádosti o invalidní důchod musíte mít vyjádření/doporučení lékaře a podle diagnózy buď budete mít přiznaný důchod/uznanou debilitu nebo řidičák. Ovšem to, že Vám lidi celý život říkají, že jste debil, není odborná diagnóza, ale jen laický názor na úrovni nadávek. Zdravím!
Debil je označení mentální retardace, které se dnes už nepoužívá. IQ má 50-69. Takovou hodnotu dosahuje velká čast africké populace, takže vlastně v Africe je hodně lidí debilních. Ale to je jiná. Zkrátka nemyslím, že máte tak nízké IQ. Pokud umíte číst, psát a udělal jste řidičák, pak s velkou pravděpodobností debilitou netrpíte.
A nemáte deprese? Slyšel jsem, že deprese má spousta lidí, ID je lepší v tomto případě uplatňovat na deprese, (ne se sebevražednými sklony, to by pak přímo ohrozilo držení ŘP) kvůli debilitě vás klidně můžou omezit na svéprávnosti a to je nepraktické.
Pokud je člověk smyslově v pořádku,je schopný uvažování,může mít i řidičák.Nevím co si představujete pod pojmem debil vy.Pokud je někdo psychiky zatížený,deprese,uzkosti,tam jde spíše o to,jaké bere léky.Díky lékům,je to někdy problém,ale jinak,pokud se zdravě uvažuje,na vzdory psychice,není problémZnám paní,která má na pychiku důchod ve 3.stupni a normálně auto může řídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.