Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na afty? kamistad nepomáhá

Od: julinkajul odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mate někdo něco osvědčeného na afty? Nemívám afty často, ale když už jo, tak mi pomohl kamistad. Nyní mám už víc než týden aft v tom koutku dole pod zuby. Hrozné to bolí, kamistadem si to mažu ale přijde mi ze se to jen zvětšuje. Je to velký jako zub:/// A mám pocit ze mi ta bolest zasahuje II do těch zubu na té straně..a asi je mám i více citlivé. Mate někdo něco osvědčeného, na afty a pomůže to i když se nachází na tomto místě? Za tyden jdu k zubaři na opravu zubu, potřebuji se toho zbavit, jinak by to moc příjemné nebylo. Děkuji za rady. :)) krásný večer
Co na afty? kamistad nepomáhá

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

hodnocení

1x

Mne na afty vždy zabralo vytrieť aftu vatovou tyčinkou namáčanou v propolisu.

hodnocení

1x
Afty, opary zásadně vypaluji vatovou tycinkou namočenou ve Florsaminu. Ten se vám doma vypadají,ati, hodině i ke klokaní.
Překlep, omlouvám se, vyplatí, hodi se i ke kloktáni. A ještě doporučím Cannadent.

hodnocení

1x

Mám velmi dobrou zkušenost s:

www.novysro.cz/hlivovky-dubove-kapky-s-hlivou-rk-v-2/?variantId=6465

ale každému sedne něco jiného.

Ano, dědek kořenář Břeťa Nový a jeho legendární dubáče. Drastické, ale účinné. *palec*

hodnocení

1x

toto je moc dobrý a účinný gel

Co na afty? kamistad nepomáhá #2

liska5
hodnocení

0x

Afty znamenají sníženou imunitu. A imunita sídlí hlavně ve střevech. Takže upravit stravu, aby nezatěžovala, ale prospívala. Vynechat průmyslově vyrobené potraviny, energeťáky, sladké tyčinky, paštiky, chipsy...a omezit cukr, mouku, příliš mléčného. Naopak zařadit hodně zeleniny, hlavně zelené, cereálie, ořechy, ryby, panenské klíčkové oleje, melasu, zelenou petržel. Dobré je vše, co prospěje střevu, jako kyselé zelí, kroupy, kefír,. Užívejte k tomu probiotika, případně vitamín C, Zn a B komplex. A jezte hodně česneku a pořád noste v puse kousíček česneku velký, jako čočka. Vyměňujte. Jinak cucat Tantum Verde, pokud nejste alergický na včely, tak propolisová ústní voda. Dostatečně pít, pohyb v přírodě, spánek, relax.

Ale dotaz opravdu nebyl na prevenci, ale na okamžitou pomoc. Takže trochu mimo odpověď.

liska5

Poslední tři řádky jsou k akutnímu řešení.

Když ale dodrží i řádky předchozí, půjde to snáze a vyhne se recidivám. Když chci s něčím bojovat, tak bych měl vědět, kde je příčina. Mohla jsem ještě dodat, aby zlepšil ústní hygienu / plak!/ , ale to by se našlo ještě více těch, co mne kontrolují, místo toho, aby sami poradili.

hodnocení

0x

Když mám ranku, aft... v ústech (tedy mimo "díru" po vytržení zubu) tak štětičku-uchošťour namočím do alpy a daný problém tím potírám, 2x denně.

hodnocení

0x

Mně nepomůže nic. Prostě musím počkat, až se sami zhojí.

hodnocení

0x

Nezabrala by genciánka? Miminkům se tím potíraly afty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]