Ahoj..Jsem vedoucí směny a máme v kolektivu "pracanta" se kterým si roky fabrika neví rady..Pokud je v práci, tak jen škodí..Ale v práci spíš není."Marodí" maximální možnou dobu, kterou zákon umožňuje a když se v práci objeví, tak dělá jen škody a baví se tím..Vyhrál už nějaký soud s firmou a ta se ho teď "bojí"..Blokuje místo člověku, který by snad normálně pracoval a zbytek kolektivu by si mohl brát řádné dovolené atd..Trvá to několik let a díky němu jsme neustále v podstavu..Tento člověk to vše dělá,aby "poškádlil" firmu, ale neuvědomil si, že škodí kolektivu..Je mu to vpodstatě jedno..Důchodce je už dávno, ale fabrika jej prý nemá jak vyhodit..propustit..prý to nelze..Přitom tutlat pracovní úrazy lze..a jiné věci ošulit lze..Nějaký nápad na tohoto škodiče kolektivu? Díky moc Hlavně mi neraďte prosím, ať jdu pracovat jinam Na takovou radu bych přišel i sám
Asi teda nechtějí..Tenhle škodič zná moc dobře právo, ale povinnosti moc né..Hlídá si vždy pečlivě, kam až může zajít a zda jsou jeho škody a krádeže dokazatelné..vpodstatě si se všemi vytírá zadek..a to doslova..Dokonce má notýsek,kam si zapisuje drobné prohřešky a příchody nadřízených.. Kdyby teda chtěli,jak píšete, tak co mají udělat, aby vypadl? Sebrali mu veškeré osobní ohodnocení a prémie, ale o to víc škodí! Škody sice neplatím za něj, ale musím je řešit a vysvětlovat a napravovat..Zkrátka je to blázen a nechtějí s ním nic dělat..
Jako vedoucí máte přece mnoho možností jak takového člověka pracovně ,,zlikvidovat".Jako zaměstnanec musí podepisovat mnoho bezpečnostních předpisů a norem ,které musí dodržovat a nikdo není schopen se je v praxi pamatovat,je to spíše krytí firmy při průšvihu,takže stačí když nepoužije přilbu,rukavice atd a zápis ,jde dříve domů,nebo na svačinu a zápis(vytýkací dopis),nedodrží pracovní postup (zmetek)zápis,takhle stačí třikrát a okamžité ukončení pracovního poměru a žádný soud mu nepomůže .Jestli on si má čas zapisovat ,tak nemůže stíhat práci a i to je taky porušení pracovní kázně a tak by se dalo pokračovat...
Vpodstatě máte pravdu..Já bohužel jako vedoucí směny těch možností-mimo práskání moc nemám..Bohužel se to tluče s tím, že práskání se mi příčí..Děláme na směny a vyšší vedení je přítomno pouze v týdnu o ranní..To si pochopitelně ten zmetek dává pozor.. Většinu škod a krádeží ale dělá tak, aby ho pochopitelně nikdo neviděl..Zničil už kde co..od jeřábu přes různé dopravníky, ale vždy je zrovna sám a svede to na "špatný stav"...Takže máte pravdu..Mám jedinou možnost-žalovat a práskat. Nejsem posera, ale to se mi příčí Několik větších škod udělal přímo mistrovi před očima a ten to "radši" přehlédnul
Vytýkací dopisy už také dostal, ale bere to jako hru...pečlivě si vše hlídá..Do práce chodí "včas" podle píchaček..ale na pracovišti je a není..výmluvu si vždy najde..když jde do tuhého, tak se vymlouvá na nevolnosti, zdraví a wc atd, atd..
A nešlo by dát mu výpověd z důvodu nadbytečnosti. Jeho místo se bude rušit, práci zvládnou ostatní pracovníci. kteří jsou pro tuto práci zdatní. Stejně stále marodí a někdo ho musí každou chvíli zastat. I jeho kolegové z něj musí být na palici, třeba by to jenom přivítali. Přidělit mu práci, kterou nezvládne, ale měl by, hned k němu povolat někoho, kdo s tím pomůže + ty škody co dělá, to by mohl být důvod. K čemu si držet takového pracanta a maroda a ještě ho platit. Za nějaký čas to místo obnovit.
Tak tohle přesně "prý nejde".. Tenhle pracant v celé fabrice prošel všemi úseky a všude byl naobtíž..všichni nadřízení psali dopisy, že ho nechtějí a je jen pro zlost a vždy ho přeřadili jinam..Zůstal bohužel u nás a zde zabírá místo..Když je v práci, tak škodí a když není, tak "marodí" několik měsíců..Toto se opakuje roky..Vedení prý "nemůže nic dělat"..Vpodstatě k nám byl "uklizen"...Jsem z takového člověka doslova "na prášky" Nadřízeným jsem několikrát sdělil, že ho v kolektivu nechceme, ale odvětili pouze, že si to představuju jednoduše..Buď na něj budu neustále práskat, anebo s tím nelze nic dělat...
tak
To je celé divné, že fakt na něj nikdo nemůže. A co třeba on odpoví, když mu řeknete, že stále marodí, ostatní to musí za něj odpracovat a pořád po dlouhé období, nemohou si pořádně brát dovolenou. Že to přece musí sám uznat a jestli by nechtěl tedy sám odejít už kvůli ostatním. Navíc je již důchodce, příjem má, brzdí vám práci. Co třeba na to řekne. Že ho to nezajímá? Ale zase primitv to až nebude, když se dokáže soudit.
Na toto řekne, že tu radost vedení on neudělá, aby odešel...Vůbec neuznává a nepřipouští si, že škodí kolektivu, který mu nic neudělal..Několikrát jsem mu to říkal, ale on chce škodit firmě,dokud bude moci..jeho slova..Jeho mozek si neuvědomuje a nechce uvědomit, že škodí všem okolo..Jakmile si jde někdo na něj postěžovat,tak začne vytahovat cizí prohřešky ze svého zápisníku.."Ten a ten neměl v tolik a tolik helmu..ten a ten udělal toto a tamto".. Je to jak ze špatné komedie..Došlo už to tak daleko, že mistr se i ohlíží, zda ho pan **** nepozoruje, že se někde s někým zapomínám
tak
No prostě magor a fakt duševní blázen, jak píšete. Ono se to nezdá, ale takový by mohl být jednou i nebezpečný. K čemu si asi píše ty poznámky do notesu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.