Dobrý den, asi týden mám na hlavě tady takové suché, červené místo na kterém se po umytí hlavy vytvoří větší bílé lupy. Když se mi hlava poti, tak mě místo trošku i štípe a svědí. Na to místo a vlastně na celou hlavu se snažím si nesahat, neškrábu to. Při mytí vlasů 2x týdně , kdy se snažím si nechat hlavu přirozeně mastnou jsem zaznamenal, že u mytí mi vypadne nad asi 20-30 vlasů. Tak rok zpět jsem si myl vlasy každý den. Co by to mohlo být? A je takové množství při mytí v pořádku? Červene to mám pouze na 1 míště
Kupte si v lékárně NIZORAL nebo ICHTIOLOVÝ šampon.Pravděpodobně máte serboreu.Ale také,roč nezajdete ke kožnímu lékaři,vždyt vám to posoudí,doporučí.Zdánlivá kosmetická věc,ale není to tak i s tímto,lidi na kožní,chodí běžně.
20-30 vypadlých vlasů při mytí nevadí. Také trpím na citlivou pokožku hlavy. Po čase mi vadí každý šampon i ten pro miminka. Tak střídám mytí šamponem s no poo metodou a sice mytí žitnou moukou. Mouka pokožku hlavy zklidní a vlasy se tolik nemastí pokožka nesvědí. Kdysi dávno jsem pomocí žitné mouky zkrátila interval mytí s každodenního na obden. Nedrážděná pokožka se zklidnila a tolik se nemastila. Nyní myji moukou jednou týdně a dvakrát šamponem. Přeci jen mytí žitnou moukou je časově náročnější, tak si tuhle proceduru nechávám na víkend. Zkuste to a nebudete litovat, pokožka se zklidní přestane svědit.
Vlasy padají při nedostatku minerálů: Mg, Zn, Fe a Si... 20 až 30 je pořád ještě běžná výměna. Jak ale vidím ten obrázek, napadla mne lupénka. S tou nemám zkušenosti, jen ji měl jeden můj kolega a podobně to vypadalo. Pak teda objednat se na kožní..
liska5
Nebo zkuste konopný šampon Capillus od Cannaderm /Stop lupům a svědění./ Po delší dobu...
Ono to může být velmi lehce důsledkem toho přehaného mytí, kdy jsi na pokožku působil nějakým, šamponem, ale asi byl příliš agresivní a organismus jej možná vyhodnotil jako alergen, dráždivou látku res. spouštěč onoho ekzému. Nejjednodušší máš šampon nepoužívat tak 2 týdny a vyzkoušet jiný nenbo žádný. Možná by pomohla i ta moučná péče, co zde někdo zmiňoval. Takto si po čase zjistíš, který tě dráždí a který ne. Já jsem musel tyto běžné kosmetiky vyřadit úplně, protože mi skoro všechny vadí. Na tělo i hlavu používám Emolient do koupele, ale používám to ne jako štamprdlu do vany, ale jako náhradu šamponu a sprcháče.. Ten mi neškodí, tak vyzkoušej. Samozřejmě nevoní jak louka rozkvětlá cukrovou vatou, ale ono právě tyto syntetické aromatické látky jsou obvykle tím nežádoucím spouštečem ekzému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.